Σε πλειστηριασμό τρία ξενοδοχεία της Lakitira SA

Σε πλειστηριασμό τρία ξενοδοχεία της Lakitira SA

Την προσεχή Δευτέρα προβλέπεται να κατατεθούν σφραγισμένες προσφορές για τις τρεις ξενοδοχειακές μονάδες της Lakitira SA, που βγάζει σε πλειστηριασμό η Deloitte, ως ειδικός εκκαθαριστής.

Πρόκειται για τις μονάδες Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort, συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών, με εκτιμώμενα έσοδα για την περσινή χρονιά, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.

Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται ελεύθερα βαρών, μαζί με τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους tour operators για τη φετινή χρονιά. Ο πλειοδότης ή οι πλειοδότες αναλαμβάνει, μαζί με την κάθε μονάδα, το απασχολούμενο προσωπικό της.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ξενοδοχεία που δεν διέκοψαν τη λειτουργία τους, ενώ βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Κως), αναμένεται ότι ο αριθμός και η ποιότητα των προσφορών θα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Άλλωστε, αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε από 20 και πλέον επενδυτές, μεταξύ των οποίων και στρατηγικοί αγοραστές (ξενοδοχειακοί όμιλοι, tour operators). Με βάση τα ιστορικά στοιχεία εσόδων και πληρότητας καθώς και τα συμβόλαια της φετινής χρονιάς οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά.

Σημειώνεται ότι η Eurobank, ως η τράπεζα με τις σημαντικότερες εξασφαλίσεις, διαθέτει τη δυνατότητα να καταθέσει, μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, προσφορά, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τρεις μονάδες δεν πρόκειται να πωληθούν με τίμημα χαμηλότερο από την εύλογη αξία ακινήτων και εγκαταστάσεων.

Όπως αποκάλυψε η στήλη Χαμαιλέων, με απόφαση εφετείου η Lakitira SA τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης σε λειτουργία, με την ελεγκτική εταιρεία Deloitte να ορίζεται εκκαθαριστής.

Χρήστος Κίτσιος
kitsios@euro2day.gr

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 10:32, 12/01/2018
ΚΑΠΕ Enerfund
PASSIEXPO2018
ASHRAE - Energy In Buildings 2018

PV Market & Tender Mission Greece

Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL