Η Νέα Υόρκη μηνύει πέντε πετρελαϊκές εταιρίες για τη συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή

Η Νέα Υόρκη μηνύει πέντε πετρελαϊκές εταιρίες για τη συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio και η διοίκησή του, ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, πως υπέβαλαν αγωγή ενάντια σε πέντε από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες των Η.Π.Α. κατηγορώντας τους ότι συνέβαλαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Δήλωσαν επίσης πως σχεδιάζουν να αποσύρουν 5 δισεκατομμύρια δολάρια που βρίσκονται σε συνταξιοδοτικά ταμεία από επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.

«Θέτουμε τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής κατευθείαν στις εταιρείες ορυκτών καυσίμων που γνώριζαν τους κινδύνους και σκόπιμα παραπλάνησαν το κοινό για να προστατεύσουν τα κέρδη τους. Καθώς οι κλιματικές αλλαγές συνεχίζουν να επιδεινώνονται, εναπόκειται στις εταιρείες ορυκτών καυσίμων των οποίων η απληστία μας έχει βάλει σε αυτή τη θέση, να επωμιστούν το κόστος της ασφάλειας της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Αμερικανός δήμαρχος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post, τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι οι εταιρείες BP, Chevron, ConocoPhillips, Exxon Mobil και Royal Dutch Shell, συνέβαλαν κατά 11% στην παγκόσμια ρύπανση από άνθρακα και μεθάνιο από την απαρχή της βιομηχανικής επανάστασης.

Σύμφωνα με το ABC News, ο Scott Silvestri της Exxon Mobil δήλωσε ότι «η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα και απαιτεί παγκόσμια συμμετοχή και δράσεις. Οι αγωγές αυτού του είδους εναντίον μιας βιομηχανίας που παρέχει προϊόντα στα οποία όλοι βασιζόμαστε για να κινηθεί η οικονομία, δεν είναι ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος».

Η αγωγή αυτή μπορεί να επιφέρει δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία θα χρηματοδοτήσουν υποδομές υδροδότησης και αποχέτευσης, υπηρεσίες ανακούφισης σε καύσωνες και εκστρατείες για τη δημόσια υγεία.

«Η διασφάλιση της συνταξιοδότησης των αστυνομικών, των δασκάλων, των πυροσβεστών και των εργαζομένων στην πόλη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και πιστεύουμε ότι το οικονομικό τους μέλλον συνδέεται με τη βιωσιμότητα του πλανήτη», δήλωσε η διοίκηση της Νέας Υόρκης.

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η μόνη που έχει υποβάλλει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, καθώς έχουν ήδη προηγηθεί το Σαν Φρανσίσκο, το Όκλαντ και η Σάντα Κρουζ.

ert.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:32, 12/01/2018
ΚΑΠΕ Enerfund
PASSIEXPO2018
ASHRAE - Energy In Buildings 2018

PV Market & Tender Mission Greece

Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL