Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


Ενδιαφέρον από 10 επενδυτικά σχήματα για τη μαρίνα Αλίμου

B2Green avatar
18:33, 31/01/2018
Business > Υποδομές > Νέα

Ενδιαφέρον από 10 επενδυτικά σχήματα για τη μαρίνα Αλίμου

Civiltech

Δύο ισχυρές ελληνοτουρκικές κοινοπραξίες (του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τον όμιλο Koch και του ομίλου Λάτση με τον όμιλο Dogus) περιλαμβάνονται στους δέκα ομίλους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πολυετή παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης στη Βαλκανική.

Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, στους δέκα ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Ιντρακάτ, η κοινοπραξία της γαλλικής Port Adhos SAS με τις Dream Yacht Metiterranee και την J&P ΑΒΑΞ, κ.α.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Με την συμμετοχή δέκα επενδυτικών σχημάτων έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Α φάση) για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:

1. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η Κάσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική Α.E. λειτουργεί ως ιδιοκτήτης / διαχειριστής του ξενοδοχείου Alimounda Mare, ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων που βρίσκεται στο νησί της Καρπάθου.

2. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και TEK – ART CALAMIS VE FENERBAHCE MARMARA TURIZM TELESISLERI A.S. H TEK – ART KALAMIS VE FENERBAHCE MARMARA TURIZM TELESISLERI A.S είναι θυγατρική της Setur Marinas και μέλος του ομίλου Koç, ενός βιομηχανικού ομίλου με έδρα την Τουρκία, με επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η Setur Marinas διαχειρίζεται μια σειρά από μαρίνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (π.χ. Μυτιλήνη, Γιάλοβα, Μαρμαρίς, Κουσάντασι και άλλες περιοχές).

3. ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Η Intrakat, μέλος του ομίλου Intracom, δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, με έδρα στην Ελλάδα και με διεθνή παρουσία. Διαθέτει παρουσία στην ανάπτυξη υποδομών, τις εμπορικές και βιομηχανικές κατασκευές, την κατασκευή μεταλλικών κατασκευών, καθώς και έργα τηλεπικοινωνιών, ανανεώσιμης ενέργειας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

4. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Η ΑΤΕΣΕ είναι ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998. Δραστηριοποιείται δυναμικά σε συστήματα άμυνας και ασφάλειας, υλοποίησης έργων συμβούλων & υψηλής τεχνολογίας, ΣΔΙΤ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανάπτυξη ακινήτων και τις κατασκευές.

5. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ. Το Porto Carras διαχειρίζεται ένα θέρετρο στη Χαλκιδική που διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μαρίνα, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων όπως γήπεδο golf, καζίνο, εστιατόρια, spa, οινοποιείο.

6. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΟΜΩΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ.

7. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ PORT ADHOC SAS- DREAM YACHT MEDITERRANΕE - J&P AVAX S.A. Η J&P Avax δραστηριοποιείται σε έργα παραχωρήσεων / Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα και διεθνώς. Κατασκευάζει έργα πολιτικού μηχανικού, έργα υποδομώνς, καθώς και ενεργειακά και βιομηχανικά έργα. Επιπλέον, διαθέτει παρουσία στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων. Η Port Adhoc SAS διαθέτει και εκμεταλλεύεται λιμάνια και μαρίνες για δίκτυα θαλάσσιων και μηχανοκίνητων σκαφών. Λειτουργεί το Port Napoleon, τη μαρίνα Bayonne / Anglet, τη μαρίνα Leucate, τη μαρίνα Paimpol, τη μαρίνα Port-Medoc, τη μαρίνα St-Nazaire-sur-Charente και τη μαρίνα Soubise. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στο Παρίσι της Γαλλίας. Η Dream Yacht Mediterranee είναι εταιρεία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες ενοικίασης και πωλήσεων γιοτ (με περισσότερα από 900 μοντέλα διαθέσιμα). Συμμετέχει επίσης στην οργάνωση κρουαζιέρων με περισσότερους από 45 προορισμούς στον κόσμο.

8. AVIAREPS - COSMOS ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. H Aviareps Hellas προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης πτητικών λειτουργιών, ελέγχου φόρτωσης, φόρτωσης αεροσκαφών, ταξινομήσης αποσκευών, ασφάλειας και μεταφοράς πληρωμάτων υπό καθεστώς δικαιοχρησίας από τη Swissport, ενός διεθνούς ομίλου παροχής υπηρεσιών εδάφους αεροδρομίων.

9. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP NV - A1 YACHT TRADE CONSORTIUM AE - ΣΤΗΡΙΞIΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ. Η Archirodon είναι μία πολυσχιδής κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς σε έργα υποδομών. Η μητρική της εταιρεία εδρεύει στην Ολλανδία. Η εταιρία «ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε» ιδρύθηκε το 1997. Από τότε μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται με έδρα τη Ρόδο στην εκτέλεση Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων ενός ευρύτατου φάσματος, μεγάλων προϋπολογισμών και σύνθετης τεχνογνωσίας , στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε χώρες της Μεσογείου. Η ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 4ης τάξης από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων καλύπτοντας έτσι τις προϋποθέσεις συμμετοχής της σε διαγωνισμούς δημοπράτησης μεγάλων δημοσίων έργων. Η Α1 Yacht Trade Consortium δραστηριοποιείται στον κλάδο του yachting προσφέροντας υπηρεσίες σχετικές με την πρακτόρευση μεγάλων σκαφών, της μεσητείας και της ναύλωσης σκαφών αναψυχής, καθώς και την πλήρη διαχείρισή τους. Η εταιρεία είναι συνεργάτης της BWA Yachting και η αποστολή της είναι να διευκολύνει τη διασύνδεση της Ελλάδας με ένα δίκτυο γραφείων που παρέχουν υπηρεσίες yachting σε όλη τη Μεσόγειο και πέραν αυτής.

10. LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ. H κοινοπραξία LAMDA DOGUS Marina Investments SA , η οποία και αποτελεί βασικό μέτοχο της LAMDA Flisvos Holding με 61%, συστάθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής σημασίας συνεργασία του Ομίλου Lamda Development SA με την εταιρία D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOGUS, στη οποία οι δυο ομίλου συμμετέχουν από κοινού.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Αλίμου είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. και συμπεριλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 240.000 τ.μ.

Η μαρίνα προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου χρησιμοποιείται επίσης για τη χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών και περιλαμβάνει κτίρια διαφόρων ηλικιών και χρήσεων, θέσεις στάθμευσης, ζώνες πρασίνου, υποσταθμούς και άλλες κατασκευές που στεγάζουν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και εκτεταμένες ελεύθερες ζώνες. Ο επενδυτής που θα πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει και ξενοδοχείο καθώς και άλλες υποδομές στη χερσαία ζώνη

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 18:33, 31/01/2018