Δάνειο έως 52,5 εκατ. δολ. στην Energean Oil & Gas από ΤΕΑΕΠ

Δάνειο έως 52,5 εκατ. δολ. στην Energean Oil & Gas από ΤΕΑΕΠ

Thermogas

Δάνειο ύψους έως 52,5 εκατ. δολαρίων θα χορηγήσει η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) στην ελληνική εταιρεία έρευνας και εξόρυξης Energean Oil & Gas, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δάνειο- διάρκειας 5½ ετών - θα υποστηρίξει το υφιστάμενο πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων της εταιρείας για την πρόσβαση σε πρόσθετα αποθέματα πετρελαίου στα θαλάσσια οικόπεδα Πρίνος, Βόρειος Πρίνος και Έψιλον (στη Λεκάνη Πρίνου-Καβάλας). Ειδικότερα, η χρηματοδότηση θα καλύψει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για γεώτρηση και εγκατάσταση πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου, καθώς και την ομογενοποίηση του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας.

Η χρηματοδότηση της Παρευξείνιας είναι μέρος του κύριου τραπεζικού δανεισμού, συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων και παρέχεται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και club δανειστών από τη Ρουμανία, το οποίο διοργανώθηκε από την Τράπεζα Εξαγωγών- Εισαγωγών της Ρουμανίας (Export-Import Bank of Romania).

Ο Iσάν Ουγούρ Ντελικανλί, Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεισφέρουμε σε αυτό το έργο, το οποίο θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με παρεπόμενα οφέλη την ανάπτυξη των εξαγωγών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για την Παρευξείνια Τράπεζα να υποστηρίζει επιχειρήσεις της χώρας που την φιλοξενεί, ιδιαιτέρως όταν αυτή αφορά στην πρώτη μας χρηματοδότηση σε εταιρεία γεώτρησης".

Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να επισημάνω την ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΤΑΑ και τη ενεργή δέσμευση της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών της Ρουμανίας σε μια συμφωνία που θα αυξήσει την ενεργειακή αποδοτικότητα της Ελλάδας "

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, δήλωσε: "Εμείς στην Energean είμαστε ευτυχείς που λαμβάνουμε την υποστήριξη της ΤΕΑΕΠ, μαζί με αυτήν της ΕΤΑΑ και της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών της Ρουμανίας, για την ενίσχυση της περαιτέρω ανάπτυξης των υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ελλάδα. Δεσμευόμαστε για αύξηση των επενδύσεών μας στη λεκάνη Πρίνου-Καβάλας, όπου έχουμε ήδη ισχυρό ιστορικό παραγωγής και, επιπλέον, επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη του κοιτάσματος "Έψιλον", το οποίο αποτελεί τμήμα της Παραχώρησης του Πρίνου.

"Η δανειακή μας συμφωνία με την ΤΕΑΕΠ αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εμπιστοσύνης την οποία τρέφει προς τον όμιλο Energean το διεθνές τραπεζικό σύστημα καθώς και της πεποίθησης για την ικανότητα της εταιρείας να αυξάνει σταθερά την αξία για τους μετόχους της. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται από την συμφωνία αγοράς της παραγωγής του Πρίνου από την ΒΡ, αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του ομίλου της Energean στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος περιλαμβάνει την ύψους 1,6 δισ. δολαρίων ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς, στην θάλασσα του Ισραήλ, καθώς και τις αναπτυξιακές και ερευνητικές δραστηριότητες στο Ισραήλ, τη Δυτική Ελλάδα και την Αδριατική. Η Energean Oil & Gas σημειώνει σημαντική πρόοδο σε όλα τα μέτωπα που κινείται στην κατεύθυνση υλοποίησης του στόχου της να αποτελέσει την ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο".

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 14:50, 01/02/2018

Τελευταία άρθρα B2Green

Δείτε περισσότερα...
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL