Συνεργασία για τη διαχείριση αποβλήτων

Συνεργασία για τη διαχείριση αποβλήτων

Thermogas

Τα προγράμματα διαχείρισης αποβλήτων στα οποία ο Δήμος Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης συνεργάζονται ήδη, καθώς και οι δυνατότητες διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας σε άλλους τομείς, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, με τον πρύτανη του Ιδρύματος, Νίκο Κατσαράκη.

Ο κ. Κατσαράκης τόνισε στον Δήμαρχο ότι έχει συχνή και εποικοδομητική επικοινωνία με τους περισσότερους Αντιδημάρχους και ο κ. Λαμπρινός από την πλευρά του, επανέλαβε ότι η συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης, πάντα προς όφελος των δημοτών, αποτέλεσε και αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα για αυτή τη δημοτική αρχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, με αφορμή την 1η τεχνική σύσκεψη για το πρόγραμμα: «Σύστημα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον», στο οποίο ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, μαζί με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Στην υλοποίησή του συνεργάζονται οι Δήμοι Ρόδου και Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παρευρέθηκαν επίσης, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο καθηγητής του ΤΕΙ και υπεύθυνος του προγράμματος, Θρασύβουλος Μανιός.

Οι δύο Δήμαρχοι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρύτανη, ενημερώθηκαν για την πρόοδο του προγράμματος, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο Ηράκλειο τους προσεχείς μήνες.

Προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών κομποστοποιητών γειτονιάς, χωρίς οσμές και διαρροές, σε σημεία του αστικού ιστού στα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, θα προμηθευτούν από τον Δήμο Ηρακλείου μια ειδική κάρτα – χρήσης του κομποστοποιητή και ένα συγκεκριμένο αριθμό από ειδικές σακούλες όπου θα τοποθετούν τα οργανικά απορρίμματα. Μόλις γεμίζει η κάθε σακούλα, ο δημότης θα την τοποθετεί στον κομποστοποιητή χρησιμοποιώντας την κάρτα του.

Μόλις εξαντληθούν οι σακούλες, οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται καινούργιες από τον Δήμο με την επίδειξη της ειδικής κάρτας, ώστε να καταγράφεται παράλληλα και το βάρος των ποσοτήτων που έχουν απορρίψει. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό θα προκύψει αργότερα και η τελική έκπτωση που τους αναλογεί στα δημοτικά τέλη.

Κωνσταντίνος Βασιλάκης

ert.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 16:32, 06/02/2018
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL