Πανηγυρική εκδήλωση της Α/ΤΕΕ στη Βουλή για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ και τον διάλογο για την αλλαγή του θεσμικού του πλαισίου

B2Green avatar
10:59, 09/02/2018
Business > Μηχανικοί > Νέα

Πανηγυρική εκδήλωση της Α/ΤΕΕ στη Βουλή για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ και τον διάλογο για την αλλαγή του θεσμικού του πλαισίου

Civiltech

Πανηγυρική εκδήλωση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά και το διάλογο που εξελίσσεται για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΤΕΕ με βάση τις αποφάσεις που θα πάρουν τα αρμόδια όργανα του Επιμελητηρίου.

Η εναρκτήρια εκδήλωση διαλόγου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων έλαβε χώρα παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση, του τέως Προέδρου του ΤΕΕ και νυν αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθ. Ιωάννη Γκόλια, του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, του Κοσμήτορα της σχολής ΑΤΜ του ΕΜΠ, καθ. Κάβουρα Μαρίνου, του Κοσμήτορα της σχολής ΜΜΜ του ΕΜΠ, καθ. Καλιαμπάκου Δημήτριου, του Κοσμήτορα της σχολής ΠΜ του ΕΜΠ, καθ. Κουτσογιάννη Δημήτριου, του Κοσμήτορα της σχολής ΕΜΦΕ του ΕΜΠ, καθ. Ψαρράκου Παναγιώτη, του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθ. Δημακόπουλου Βασίλειου, του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου ΑΠΘ, καθ. Κατσιφαράκη Κωνσταντίνου, του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Κοκολάκη Σπύρου, του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθ. Κουφοπαύλου Οδυσσέα και του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθ. Λούκα Αθανάσιου και μετέφερε το μήνυμα ότι οι Μηχανικοί είναι εδώ, το ΤΕΕ βρίσκεται στο Εθνικό Προσκήνιο!

Όπως τόνισαν στις εναρκτήριες ομιλίες τους, τόσο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός όσο και η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, καθηγήτρια ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου πρέπει να ενισχύσει το ρόλο του ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, να θωρακίσει τους Μηχανικούς απέναντι στην κρίση και να διευρύνει το ΤΕΕ.

Κλείνοντας 95 χρόνια προσφοράς στον Μηχανικό και στην Κοινωνία το ΤΕΕ ενισχύει τη θέση του ώστε να συνεχίσει να συμβάλει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας για την έξοδό της από την κρίση.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, δεσμεύτηκε να θεσπίσει τις αλλαγές του Θεσμικού Πλαισίου που θα προτείνει το ΤΕΕ στην κατεύθυνση αυτή.

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:59, 09/02/2018

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL