Εγχειρίδιο Εξοικονομώ II: Βήμα βήμα η λειτουργία της πλατφόρμας [upd]

Εγχειρίδιο Εξοικονομώ II: Βήμα βήμα η λειτουργία της πλατφόρμας [upd]

Civiltech

[upd, 07/03, 19:10]

Λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, δόθηκε από το ΥΠΕΝ στη δημοσιότητα το 25 σελίδων "Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων".

Πέρα από τη δημοσίευση του εγχειριδίου, το ΥΠΕΝ παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο ενημέρωσης και πληροφόρησης κοινού (Help Desk) με τηλ: 210.3000.877 και email: infoekoii@etean.com.gr .

Στο εγχειρίδιο αποτυπώνονται όλα τα βήματα, μαζί με συνοδευτικές φωτογραφίες από την πλατφόρμα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα έναρξης υποβολής αιτήσεων.

Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο από εδώ.


[07/03, 17:01]

Η κίνηση στα γραφεία των μηχανικών που ασχολούνται με το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ’ οίκον έχει κορυφωθεί τις τελευταίες μέρες. Αντίστοιχα υψηλός είναι και ο ρυθμός καταχώρησης εκδηλώσεων ενδιαφέροντος από ιδιώτες, στο RunMyProject by B2Green στις οποίες ανταποκρίνονται σε υψηλούς ρυθμούς οι εγγεγραμμένοι επαγελματίες της σελίδας.

Σήμερα 07/03, η προσμονή τόσο των επαγγελματιών, όσο και των ενδιαφερόμενων έχει κορυφωθεί, γεγονός που επιβεβαιώνεται & από τα άπειρα τηλεφωνήματα, μηνύματα και email που δεχτήκαμε στο B2Green αναφορικά με την πολυαναμενόμενη αυριανή έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο νέο εξοικονομώ.

Με επιφύλαξη σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες που έχουμε αξιολογήσει ως σημαντικές και αφορούν στην αυριανή έναρξη. Απ' ότι φαίνεται, η πλατφόρμα θα ανοίξει κανονικά, αλλά ενδέχεται πρακτικά η λειτουργία της να μην είναι πλήρης. Συγκεκριμένα, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή είναι η λειτουργία μόνο του πρώτου σταδίου της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να καταχωρήσει τα οικονομικά του στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου του, έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος από το taxisnet. Εφόσον από τον έλεγχο αυτό ταυτοποιηθούν τα στοιχεία, θα ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο επιλεξιμότητας και θα μπορεί η αίτηση να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Κατά πάσα πιθανότητα (τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) ενδέχεται να σταματά σε αυτό το σημείο η διαδικασία της υποβολής, τουλάχιστον για μερικές μέρες. Αν τελικά αυτό συμβεί, θα ικανοποιηθούν και οι φορείς που έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο θα μπορούσε να  τρέξει άμεσα η διαδικασία χωρίς προβλήματα, ενώ θα δοθεί και στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να επιβεβαιώσουν την επιλεξιμότητά τους σε οικονομικά – ιδιοκτησιακά ζητήματα και να προετοιμάσουν καλύτερα την πρότασή τους.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, επιβεβαίωση ή νέα τροπή στο θέμα, θα σας ενημερώσουμε άμεσα με update, τόσο μέσω του B2Green.gr, όσο και μέσω των σελίδων μας σε facebook & twitter.

B2Green
By B2Green.gr 17:01, 07/03/2018
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την Ενέργεια
PassiExpo North 20109
Via Expo
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL