Χιλή: Προστατεύει και «μεγαλώνει» τις θάλασσές της κατά 10 φορές

Χιλή: Προστατεύει και «μεγαλώνει» τις θάλασσές της κατά 10 φορές

Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, της οποίας η θητεία ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, υπέγραψε διάταγμα που θεσπίζει εννέα νέα θαλάσσια καταφύγια, ενισχύοντας τις προσπάθειες προστασίας της θαλάσσιας επικράτειας της χώρας, και της ακτογραμμής που εκτείνεται σε μήκος 4.270 χιλιομέτρων.

Η νέα νομοθεσία θα επεκτείνει την έκταση της θάλασσας που καλύπτεται από το κράτος της Χιλής από 4,3% σε 42,4%, και επιπλέον, θα προστατεύσει τη θαλάσσια ζωή σε περίπου 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα νερού.

«Αυτό που είμαστε και αυτό που μπορούμε να είμαστε ως Χιλιανοί, είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένο με τις ακτές μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η θάλασσα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ανάπτυξη», δήλωσε η Μπατσελέτ, όπως ανέφερε το BBC.

Ένα από τα νέα καταφύγια θα προστατεύσει την περιοχή γύρω από τα νησιά Ντιέγκο Ραμίρεζ, μια μικρή ομάδα βραχονησίδων στο νοτιότερο άκρο της Χιλής, που φιλοξενεί φύκια, θαλάσσια λιοντάρια και φάλαινες. Ένα άλλο καταφύγιο θα προστατεύσει τα νησιά Χουάν Φερνάντεζ, στα ανοικτά των ακτών της Χιλής, τα οποία είναι επίσης πλούσια σε άγρια χλωρίδα και πανίδα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Χιλή ίδρυσε επίσης ένα θαλάσσιο εθνικό πάρκο γύρω από το νησί του Πάσχα, που ανήκει στη δικαιοδοσία της. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Μπατσελέτ υπέγραψε επίσης συμφωνία για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου πάρκων στην ορεινή και ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Παταγονίας, στο νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής, που μοιράζεται μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής.

Επίσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της θητείας της, η Μπατσελέτ ανακοίνωσε ότι θα στείλει νομοθεσία στο Κογκρέσο που θα εγγυάται ίση αμοιβή για τις γυναίκες και θα δίνει στους εργαζομένους το δικαίωμα στην απεργία.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 07:59, 13/03/2018

ΚΑΠΕ Enerfund
Renpower Greece 2018
Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL