Διαρροή αποβλήτων της Eldorado Gold στους δρόμους της Χαλκιδικής, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Διαρροή αποβλήτων της Eldorado Gold στους δρόμους της Χαλκιδικής, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Διαρροή τοξικών αποβλήτων της Eldorado Gold στους δρόμους της Χαλκιδικής, έξω από τα Αρχαία Στάγειρα το περασμένο Σάββατο, ύστερα από ανατροπή φορτηγού που μετέφερε τα εν λόγω απόβλητα προς το φράγμα του Κοκκινόλακα, καταγγέλλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της.

"Το πόσο επικίνδυνη είναι η εξόρυξη που σχεδιάζεται και το πόσο προκλητικά η Eldorado παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, γίνεται φανερό καθημερινά, από την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αρχέγονου δάσους, από τις επιπτώσεις στο νερό και τη δημόσια υγεία, μέχρι και τα "ατυχήματα" που συμβαίνουν συχνά - πυκνά στην περιοχή", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και σημειώνει:

"Με τη διαδικασία της διαιτησίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, τέτοια γεγονότα έρχονται όχι μόνο να θυμίσουν το πόσο καταστροφική είναι η δραστηριότητα της Eldorado Gold στην περιοχή αλλά και να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εναλλακτική από το να μην επεκταθεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η δικαιοσύνη οφείλει να μην εθελοτυφλεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση και η κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι αυτή η ανάπτυξη που οραματίζεται. Είναι απαραίτητο να παρθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει την καταστροφή. Μία ολόκληρη κοινωνία διεκδικεί εδώ και χρόνια να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο της, προσπαθώντας να διαφυλάξει τον αέρα, το δάσος, τον νερό, τη δημόσια υγεία και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παλεύει εδώ και χρόνια για τη γη και την ελευθερία. Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους και με όλα όσα εκπροσωπούν τασσόμαστε. Μαζί τους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για να μην γίνει ούτε σήμερα ούτε ποτέ εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές".

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 13:49, 13/03/2018

ΚΑΠΕ Enerfund
Renpower Greece 2018
Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL