Ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο «κάθε μήνα» υπόσχεται ο όμιλος VW από το 2019

Ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο «κάθε μήνα» υπόσχεται ο όμιλος VW από το 2019

Τα φιλόδοξα σχέδια του VW Group για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων ξεδίπλωσε ο επικεφαλής του ομίλου, Matthias Muller στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2017.

Ο στόχος είναι η παραγωγή τριών εκατομμυρίων αυτοκινήτων με ηλεκτρική τεχνολογία ετησίως έως το 2025, αριθμός που θα προκύψει συνδυαστικά και από τις 12 αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες στεγάζονται στο VW Group.

Για αυτόν τον σκοπό, όπως διευκρίνισε, ο Matthias Mueller, η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων θα πραγματοποιείται σε 16 εργοστάσια του ομίλου ανά τον κόσμο, ήδη από το 2022.

Αποκάλυψε επίσης ότι σε Ευρώπη και Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές για τον όμιλο έχουν ήδη επιλεγεί οι εταίροι και οι προμηθευτές που θα συνδράμουν στην υλοποίηση του ηλεκτρικού σχεδίου και έχουν υπογραφεί αντίστοιχες συμφωνίες ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου από την επόμενη χρονιά, το VW Group θα λανσάρει ένα νέο, ηλεκτρικής τεχνολογίας αυτοκίνητο «κυριολεκτικά κάθε μήνα» με απώτερο σκοπό «τη δημιουργία του μεγαλύτερου στόλου ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο».

Στη γλώσσα των αριθμών αυτό μεταφράζεται σε 80 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025 και από τις 12 φίρμες που απαρτίζουν τον όμιλο, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, το επόμενο βήμα θα είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας ο οποίος προβλέπει μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα από τα 300 μοντέλα που διαθέτουν οι φίρμες του ομίλου έως το 2030.

Όπως είναι αναμενόμενο το «μεγαλύτερο βάρος» των ηλεκτρικών σχεδίων του ομίλου θα αναλάβουν να επωμιστούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ευρείας απήχησης τις οποίες στεγάζει και στις οποίες εκτός από την φερώνυμη φίρμα, περιλαμβάνονται οι Skoda, Seat ενώ σημαίνοντα ρόλο στο νέο ηλεκτρικό τοπίο θα διαδραματίσουν και οι Audi και Porsche.

Ήδη η VW έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ξεχωριστής φίρμας με τα διακριτικά I.D. υπό την οποία θα λανσάρονται τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Το πρώτο του νέου, I.D. είδους αναμένεται από το 2019 με την μορφή ενός ηλεκτρικού hatchback με τα διακριτικά της VW ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Audi έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητο E-Tron.

H Porsche έχει επίσης ανακοινώσει την παραγωγή της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασής από το 2019 με «οδηγό» τo πρωτότυπο Μission E, ενώ Skoda και Seat θα αποκτήσουν τις δικές τους ηλεκτροκίνητες προτάσεις από το 2020.

in.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:22, 13/03/2018
1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την Ενέργεια
PassiExpo North 20109
Via Expo
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL