Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στο βιοαέριο στη Ζίτσα

Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στο βιοαέριο στη Ζίτσα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να αποτρέψουν την εγκατάσταση και την λειτουργία των μονάδων βιοαερίου είναι ο Δήμος Ζίτσας καθώς και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής.

Ο Δήμος θα ακολουθήσει την δικαστική οδό, με σκοπό να ακυρώσει τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ η διοίκηση του Συνδέσμου συνεχίζει τις επαφές μεταφέροντας τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς της.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λευτέρης Αραμπατζής, συναντήθηκε μεταξύ των άλλων με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο, ο οποίος έδειξε να κατανοεί τις αντιδράσεις και δεσμεύτηκε πως θα μελετήσει το θέμα και θα είναι σε επαφή για κάθε νέα εξέλιξη.

Σε αυτή τη συνάντηση, τον κ. Αραμπατζή συνόδευε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες Α.Ε.» Κλέων Τσακμακίδης, ο οποίος κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα για τις συνέπειες που θα επιφέρει η λειτουργία των πέντε μονάδων βιοαερίου στην επιχείρηση, η οποία παράγει αφυδατωμένα πρωτεϊνικά συμπυκνώματα ορού γάλακτος για εταιρείες παραγωγής βρεφικού γάλακτος.

Από τις συναντήσεις προέκυψαν αρκετά νέα δεδομένα, που ισχυροποιούν το «οπλοστάσιο» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, στην προσπάθεια να μην προχωρήσει η εγκατάσταση και λειτουργία των πέντε μονάδων, που ουσιαστικά αποτελούν μία μονάδα «μαμούθ» των 10 MW. Τα επιπλέον στοιχεία θα διαβιβαστούν στους νομικούς, που χειρίζονται την υπόθεση, ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα να κατατεθεί ενδικοφανής προσφυγή.

«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποτρέψουμε μια επένδυση, που είναι επιζήμια και για το περιβάλλον και για τις επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Σε συντονισμό με την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ζίτσας, τους βουλευτές, τους κατοίκους της περιοχής και πολλούς ακόμη, που έχουν αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει η λειτουργία των μονάδων στον συγκεκριμένο χώρο, είμαστε σίγουροι πως θα πείσουμε για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. Λευτέρης Αραμπατζής.

epiruspost.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 16:38, 10/04/2018
PassiExpo North 20109
Biomass Day 2019
Via Expo
1st International Biogas Conference
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL