Εταιρεία αερίου Θεσ/νίκης-Θεσαλίας: +72% στις νέες συνδέσεις στο 1o 3μηνο του 2018

Εταιρεία αερίου Θεσ/νίκης-Θεσαλίας: +72% στις νέες συνδέσεις στο 1o 3μηνο του 2018

Σε επίπεδα - ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 για την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), η οποία σημειωτέον έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 101 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2022.

Οι νέες συνδέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στους πρώτους τρεις μήνες του έτους ξεπέρασαν συνολικά τις 3.500, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 72% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, χάρη και στην έκπτωση κατά 100%, που προσφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στα τέλη σύνδεσης όλων των χρήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του 2018.

«Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2018, έρχονται ως συνέχεια των αποτελεσμάτων του έτους 2017, κατά το οποίο υπεγράφησαν στο σύνολο 18.975 νέες συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ διανεμήθηκαν πάνω από 388 εκατ. κυβικά στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ποσότητα η οποία υπήρξε η μεγαλύτερη όλων των ετών, από την ίδρυση της εταιρείας. Κατά το ίδιο έτος, κατασκευάστηκε νέο δίκτυο διανομής που επεκτάθηκε τόσο στις υφιστάμενες όσο και στις νέες περιοχές κατά 84 χιλιόμετρα, ενώ επενδύθηκαν 18 εκατ. ευρώ» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται, ότι για την περίοδο 2018 - 2022, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 101 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών και τη διείσδυση σε υφιστάμενες και νέες περιοχές, με προβλεπόμενη νέα επέκταση του δικτύου, κατά 369 χιλιόμετρα, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, συνδέοντας περισσότερους από 60.000 νέους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός του έτους 2018, αναμένεται η σύνδεση, με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, των περιοχών της Μηχανιώνας, της Επανομής και του Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπονται εργασίες επέκτασης. Για τη δε τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), αναμένεται η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στον Λαγκαδά και στον Τύρναβο, όπου οι αιτήσεις σύνδεσης έχουν υπερβεί τις 1.000 για κάθε περιοχή. Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες επέκτασης δικτύου για τις περιοχές που θα συνδεθούν με CNG, όπως τα Κουφάλια και η Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκη, η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα στη Θεσσαλία και -σε επόμενο στάδιο- και άλλες απομακρυσμένες κωμοπόλεις. Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 18:32, 18/04/2018

Ariston
Calda Energy - Aermec
NanoDomi
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL