Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA

B2Green avatar
18:12, 10/05/2018
Business > Green Business > Νέα

Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA

Civiltech

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Οικονομικής και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το τριήμερο 04-06 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Π. ο διαγωνισμός GreenTech Challenge by ESU NTUA με την παρουσία τόσο εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας σε θέσεις κριτών, όσο και με την πολύτιμη βοήθεια μεντόρων από τον ακαδημαϊκό τομέα, από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και το startup οικοσύστημα. Είκοσι δύο ομάδες δούλεψαν πάνω στις ιδέες τους με την καθοδήγηση των μεντόρων τους κατά τη διάρκεια των workshops που εξελίσσονταν σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Αν και η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά ο διαγωνισμός συγκέντρωσε ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό συμμετοχών από ερευνητικές ομάδες από τα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και από startupεταιρίες που έχουν αναδειχθεί στο οικοσύστημα. Ο κος Αραβώσης, αν. Καθηγητής ΕΜΠ και πρόεδρος Ο.Ε. του GreenTech Challenge σήμανε την έναρξη του τριημέρου με την ομιλία του και διατύπωσε τους στόχους και το όραμα της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο Χρήστος Νικολούδης υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ και ιδρυτής της spin off startup του ΕΜΠ Mantis Business Innovation ανέλυσε το πρόγραμμα και τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα παρουσίασε μεθόδους χρηματοοικονομικής ανάλυσης και αξιολόγησης των καινοτόμων ιδεών. Mέσα από τα workshops για το Business Model Canvas και το Value Proposition Canvas (Δημήτρης Γερογιάννης-Chainproof.ai), για συμβουλές παρουσίασης των ιδεών (Αθηνά Ντόβα-Owiwi), και την επιστήμη του Marketing (Ηλίας Βαρθολομαίος- Owiwi) οι ιδέες των ομάδων υποστηρίχθηκαν ώστε να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εξελιχθούν από καινοτόμες ιδέες σε ώριμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η τελική φάση του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06-05-2018 με δώδεκα ομάδες να προκρίνονται και να καλούνται να παρουσιάσουν την ιδέα τους καθώς και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της επταμελούς κριτικής επιτροπής. Από αυτούς η νικήτρια ομάδα Blakbear (http://www.blakbear.com/), με μέλη τον Θεοδωράτο Θεμιστοκλή, τον Μιχαήλ Κασιμάτη, τον Max Grell και τον Giandrin Barandun παρουσίασαν  την ιδέα τους που αφορά στην  εύκολη, φθηνή και αξιόπιστη καταγραφή και παροχή δεδομένων για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε παγκόσμια κλίμακα με χρήση αισθητήρα σε μορφή αυτοκόλλητου και  κέρδισε σημαντική υποστήριξη για την εξέλιξη του σχεδίου της μαζί με την πρόκριση στην τελική φάση αξιολόγησης στο RG Challenge στο Λονδίνο. Οικονομική υποστήριξη για ανάπτυξη της ιδέας καθώς και την εξασφάλιση θέσης σε θερμοκοιτίδα κέρδισε και η ομάδα Dogs’ Voice, στην οποία μέλη είναι η Ελενα Δεδε, Ευδοκια Πεχλιβανίδη και Νικόλας Σαμλιδης (απόφοιτος πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ), που στηρίζει φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες ενώ σχεδιάζει και εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με το τρίτο βραβείο να αποσπάται από την ομάδα PARITY που απαρτίζεται από τρείς φοιτητές του Ε.Μ.Π. τον Στεφανάτο Χρήστο, την Μουσχουτζή Μαρία και τον Μοσχοβίτη Ανδρέα, που δημιουργεί μια διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα που επιτρέπει σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο της πράσινης ενέργειας ολοκληρώθηκε η βράβευση.

Στη λήξη της διοργάνωσης ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής ΙωάννηςΓκόλιας ανέδειξε τη συμβολή του ΕΜΠ στην ανάπτυξη καινοτομίας που ενισχύει την κοινωνική ευμάρεια και βοηθάει το περιβαλλοντική ανάπτυξη της χώρας, δείχνοντας την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στο νέο εγχείρημα GreenTech Challenge by ESU NTUA.

* Το B2Green στηρίζει το Διαγωνισμό GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 18:12, 10/05/2018

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL