Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του Athens Ledra

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του Athens Ledra

Civiltech

Τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του ξενοδοχείου Athens Ledra στην Λεωφόρο Συγγρού 115, με τις κατασκευαστικές εργασίες να βρίσκονται, σήμερα, σε πλήρη εξέλιξη.

Οι εργασίες, που ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, περιλαμβάνουν την αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, των δωματίων, των διαδρόμων, των κυρίων χώρων, των χώρων εστίασης, όπως και την επέκταση του υπογείου του ξενοδοχείου. Αφορούν ακόμη την προσθήκη στεγάστρων εισόδου, την αλλαγή όψεων και την μετατροπή χώρου στον όγδοο όροφο από στεγασμένο / ανοιχτό αναψυκτήριο σε στεγασμένο / κλειστό χώρο εστιατορίου.

Η σύμβαση των έργων, που υλοποιεί η Άκτωρ, είναι προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, ενώ το ανακαινισμένο Athens Ledra θα διαχειρίζεται η Hyatt Regency. Ενόψει της επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου η εταιρεία αναζητά ξενοδοχειακό προσωπικό, ενώ ερώτημα αποτελεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πρώην εργαζομένους της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το ανακαινισμένο Athens Ledra συμβάλει, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, στην μεταμόρφωση της Λεωφόρου Συγγρού, ιδίως το τμήμα έως το ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου, σε ζώνη ξενοδοχείων. Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε την λειτουργία του στην Λ. Συγγρού 123 το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Athenaeum Palace & Luxury Suites με 108 πολυτελή δωμάτια και σουίτες και 240 κλίνες.

Επίλογος προβλημάτων

H επαναλειτουργία του Athens Ledra αποτελεί τον επίλογο μίας μακράς δύσκολης περιόδου για το ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού 115. Τον Ιούνιο του 2017 η αμερικανική Hines απέκτησε, σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό -τον πέμπτο κατά σειρά- το ξενοδοχείο έναντι 33,05 εκατ. ευρώ, συστήνοντας από κοινού με την ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park την εταιρεία Συγγρού 115 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Προηγήθηκαν τέσσερις άγονες εκποιήσεις. Η πρώτη είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2014 με τίμημα πρώτης εκκίνησης ύψους 41,1 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για διάστημα 30 ετών, η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. που αποτελούσε -μέχρι τον Ιούνιο του 2017- την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
dimitris.delevegos@capital.gr

capital.gr

B2Green
By B2Green.gr 09:05, 16/05/2018
Calda Energy - Aermec
ΚΑΠΕ Enerfund
PASSIEXPO2018
PV Market & Tender Mission Greece
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL