Η ΙΕΑ προειδοποιεί για πιθανή «έλλειψη στον εφοδιασμό» αργού

Η ΙΕΑ προειδοποιεί για πιθανή «έλλειψη στον εφοδιασμό» αργού

Η κατάρρευση της παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα και οι απώλειες από το Ιράν μετά την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων θα μπορούσαν να αφαιρέσουν 1,5 εκατ. βαρέλια από την αγορά, μέχρι τα τέλη του 2019 μόνο από αυτές τις χώρες.

Το σενάριο από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, στην πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεση της για το πετρέλαιο, κάνει λόγο για απώλειες από το Ιράν παρόμοιες με αυτές που υπήρξαν στον προηγούμενο γύρο κυρώσεων.

Για τη Βενεζουέλα, η ΙΕΑ δεν βλέπει να αντιστρέφεται η μεγάλη πτώση της παραγωγής η οποία έχει επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των πολιτικών και οικονομικών αναταραχών.

Η μείωση της παραγωγής από το Ιράν και τη Βενεζουέλα και οποιαδήποτε περαιτέρω διαταραχή θα αφήσει την αγορά αργού «ευάλωτη» σε κλιμάκωση των τιμών, σημειώνει η ΙΕΑ. To brent πριν από λίγες εβδομάδες είχε ξεπεράσει τα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι δυνητικές απώλειες από τη Βενεζουέλα και το Ιράν θα μπορούσαν να απαιτήσουν αυξημένη παραγωγή από άλλες χώρες, σημειώνει η ΙΕΑ, σύμφωνα με τους Financial Times, προειδοποιώντας ότι δυνητική «έλλειψη εφοδιασμού» θα μπορούσε να κάνει τον ΟΠΕΚ να κρατήσει τις γεωτρήσεις στα σημερινά επίπεδα.

Οι υπουργοί Ενέργειας από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία συναντώνται στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που η ΙΕΑ βλέπει ότι οι χώρες μέλη του Οργανισμού της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να ανεβάσουν γρήγορα την παραγωγή, κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κυριαρχούν στην επέκταση (της παραγωγής)», σημειώνει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, αλλά υπογραμμίζει ότι οι υποδομές και οι περιορισμοί στα Logistics μάλλον θα συγκρατήσουν τα κέρδη.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:26, 13/06/2018
ΚΑΠΕ Enerfund
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL