«Πράσινα» Lidl στην Ελλάδα με χρηματοδότηση €40 εκατ. από την EBRD

B2Green avatar
09:26, 10/07/2018
Business > Green Business > Νέα

«Πράσινα» Lidl στην Ελλάδα με χρηματοδότηση €40 εκατ. από την EBRD

Χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να παράσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στον γερμανικό όμιλο Schwarz προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης επιλεγμένων καταστημάτων Lidl στην ελληνική αγορά και η δημιουργία «πράσινων» καταστημάτων από τη θυγατρική Lidl Hellas.

H σχετική πρόταση αναμένεται να «περάσει» στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της EBRD την ερχόμενη εβδομάδα και όπως επισημαίνεται στο σχετικό φάκελο, το συνολικό κόστος του project αντιστοιχεί σε 330 εκατ. ευρώ. «Σκοπός της χρηματοδότησης είναι να υποστηρίξει την ενεργειακή αναβάθμιση επιλεγμένων σούπερμαρκετ στην ελληνική αγορά καθώς επίσης και την κατασκευή τριών νέων «πράσινων» σημείων, στο πλαίσιο της προώθησης του concept των «πράσινων» καταστημάτων της Lidl και της ανάπτυξης των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών για την αποδοτικότητα των πόρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα πλάνα του ομίλου σκοπός είναι όλα τα καταστήματα και οι αποθηκευτικοί χώροι στην Ελλάδα να λάβουν πιστοποίηση EDGE (Green Buildings) μέχρι το τέλος του 2019.

Η Lidl Ηellas θέλει να επενδύσει στην περιβαλλοντική διαχείριση και την αποδοτική χρήση των πόρων και πέραν των «πράσινων» καταστημάτων έχει θέσει ως στόχο και την καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων σε πλαστικά και τρόφιμα. «Οι Ελληνες προμηθευτές αντιπροσωπεύουν το 60% των προμηθευτών της Lidl Hellas και στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου για τα πλαστικά απόβλητα (π.χ. με την ενθάρρυνση της μείωσης των απορριμμάτων συσκευασίας) αναμένεται να αναπτυχθούν λεπτομερή πρότυπα για τους προμηθευτές της εταιρείας», αναφέρεται στο φάκελο για τη χρηματοδότηση του project.

Σημειώνεται εδώ ότι όπως έχει ήδη ανακοινώσει η αλυσίδα για το 2018, οι επενδύσεις στα καταστήματα (ανακαινίσεις, καινούρια σημεία, επεκτάσεις, μεταφορές κ.τ.λ.), αναμένεται να κυμανθούν σε επίπεδα άνω των 80 εκατ. ευρώ εντός κι εκτός Αθηνών,

Της Στεφανίας Σούκη

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:26, 10/07/2018
EcoMechanica
ΚΑΠΕ Enerfund
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL