Δώδεκα νέα έργα ύψους 14 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας

B2Green avatar
18:00, 09/08/2018
Business > Υποδομές > Νέα

Δώδεκα νέα έργα ύψους 14 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Δώδεκα νέα έργα, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ενταχθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», αφού, σύμφωνα με την περιφέρεια, «αξιολογήθηκε και η δεύτερη φάση αστικών αναπλάσεων με θετικό πρόσημο για το σύνολο των έργων που υπεβλήθησαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης».

Ουσιαστικά πρόκειται για δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στους δήμους Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου στην Αχαΐα, Ακτίου - Βόνιτσας, Ξηρόμερου και Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα προγράμματα που αφορούν τις αστικές αναπλάσεις αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια, επειδή αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας», προσθέτοντας ότι «με τη συνεργασία των δήμων, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από το 2014».

Ακόμη, ο περιφερειάρχης είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε χρήματα και για άλλα έργα αντίστοιχα, διότι στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, το ΕΣΠΑ αποτελεί τη μόνη πηγή χρηματοδότησης για τα έργα σε δήμους».

Αναφερόμενος ο Απόστολος Κατσιφάρας στις βιώσιμες αστικές αναπλάσεις για Πάτρα και Αγρίνιο, στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για Πύργο, Κατάκολο, Αρχαία Ολυμπία και για Μεσολόγγι-Αιτωλικό, καθώς και στις αστικές αναπλάσεις για κάθε δήμο της Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι «αποτελούν το ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή μας, που πλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού σχεδιάσαμε με τους δήμους και περνάμε στη φάση υλοποίησης του συνόλου του σχεδίου».

Ας σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση των αστικών αναπλάσεων έχουν ενταχθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο 10 έργα προϋπολογισμού περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 18:00, 09/08/2018
ΚΑΠΕ Enerfund
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL