'Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εκμετάλλευση Οργανικών Απορριμμάτων στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων''

'Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εκμετάλλευση Οργανικών Απορριμμάτων στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων''

Civiltech

Η ενεργειακή ένταση που παρουσιάζει η ελληνική βιομηχανία είναι υψηλή σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, ο κλάδος των τροφίμων και ποτών αποτελεί ένα βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας κρατώντας τα σκήπτρα της συνεχούς επέκτασης του κύκλου εργασιών ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ο χαμηλός βαθμός ενεργειακής απόδοσης της ελληνικής βιομηχανίας οφείλεται κυρίως στην έλλειψη επεμβάσεων στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και του εκσυγχρονισμού. Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων και ποτών της ελληνικής βιομηχανίας θα μπορούσαν δυνητικά να μειώσουν εξαιρετικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τις συναφείς δαπάνες με τη χρήση τεχνολογιών πολλαπλής εφαρμογής. Επίσης, o τομέας της ενεργειακής εκμετάλλευσης οργανικών αποβλήτων, είναι ένας σχεδόν παρθένος τομέας για την Ελλάδα, ο οποίος κρύβει πολλές επενδυτικές, ευκαιρίες ιδικά στην βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, βλέποντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Εξοικονόμησης Ενέργειας και Βιοενέργειας στην βιομηχανία τροφίμων και ποτών, έχει αναπτύξει σειρά δράσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και μια πολυήμερη (15 – 18 Οκτωβρίου) επιχειρηματική αποστολή γερμανικών επιχειρήσεων του κλάδου στη Θεσσαλονίκη. Η επιχειρηματική αποστολή, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, περιλαμβάνει μια ημερίδα στις 16 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο The Met καθώς και ατομικές συναντήσεις Β2Β με ελληνικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Στα πλαίσια της ημερίδας θα παρουσιάσουν γερμανικές εταιρίες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν επιπλέον το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα, της οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Δήλωση συμμετοχής

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 16:45, 04/10/2018
Sto Therm

Τελευταία άρθρα B2Green

Δείτε περισσότερα...

Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL