Φράκαρε το σύστημα υποδοχής δηλώσεων αυθαιρέτων

Φράκαρε το σύστημα υποδοχής δηλώσεων αυθαιρέτων

Civiltech

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο νόμο για τα αυθαίρετα και η νοοτροπία του Έλληνα να προσέρχεται την τελευταία στιγμή στο... γκισέ, δίνουν νέα παράταση στην έκπτωση 20% που προβλέπει ο νόμος σε όσους θελήσουν να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Την προσεχή Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, έληγε η προθεσμία υποβολής, την οποία είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος, προτρέποντας τους πολίτες να εκμεταλλευτούν το χρόνο που απομένει.

Εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που προκάλεσε ο αυξημένος φόρτος, χθες το βράδυ το ΥΠΕΝ με νεώτερη ανακοίνωση, ενημέρωσε ότι επίκεινται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου. Πιέσεις για να δοθεί νέα παράταση υπήρχαν και από την πλευρά των μηχανικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση, δοκιμάζοντας τις αντοχές του συστήματος. Μάλιστα προχθές το πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιλητηρίου βγήκε για πρώτη φορά εκτός λειτουργίας για δύο ώρες. Όπως αναφέρουν μηχανικοί, το σύστημα υποδοχής των δηλώσεων του ΤΕΕ είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει ταυτόχρονα 2.000 χρήστες και 25.000 δηλώσεις ημερησίως.

Τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των χρηστών που ζητούσαν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν προβλήματα στην διεκπεραίωση των αιτήσεων.

Για το θέμα υπήρξε και σύσταση του ΤΕΕ προς τους μηχανικούς τις δύο προηγούμενες μέρες. Χθες το πρωί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, αναρτήθηκε επίσημη ανακοίνωση προς τα μέλη του για τα προβλήματα στη διαχείριση των δηλώσεων των δύο τελευταίων νόμων (Ν4178 και Ν4495), η οποία συνιστούσε στους μηχανικούς να μην χρησιμοποιοποιούν την πλατφόρμα ως τις 8 Οκτωβρίου εάν δεν είναι επείγουσες οι εργασίες. Τα προβλήματα εντοπίζονταν κυρίως τις πρωινές έως μεσημεριανές ώρες.

Η παράταση ευννοεί την εισπραξιμότητα του παραβόλου και αναμένεται να τονώσει εκ νέου τα έσοδα από τα αυθαίρετα που με βάση τα τελευταία στατιστικά του ΤΕΕ, έχουν μέχρι σήμερα ξεπεράσει τα 3,1 δισ. ευρώ, με τις δηλώσεις να υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο.

της Μαριάννας Τζάννε

newmoney.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 09:21, 05/10/2018
Sto Therm
Rizakos
Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ
Knauf
Calda Energy - Aermec

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL