Γ.Σταθάκης: Καμία παράταση για αυθαίρετα

Γ.Σταθάκης: Καμία παράταση για αυθαίρετα

Civiltech

Κανένας κίνδυνος μπλακ άουτ δεν υπάρχει για την Κρήτη, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη. Ο Υπουργός αναφορικά με την ανησυχία που εκφράστηκε για τον αν θα είναι στην ώρα τους έτοιμα τα έργα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, μεγάλης και μικρής της Κρήτης, με Πελοπόννησο και Αττική αντίστοιχα, είπε ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, το 2020 η μικρή και το 2023, η μεγάλη."Η απόφαση που ελήφθη από την Κομισιόν που έδωσε το πράσινο φως για τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση είναι πολύ σημαντική.Η ΡΑΕ έχει λάβει μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως και η μικρή και η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης και να μην αντιμετωπίσει ενεργειακό έλλειμμα" τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός

Καμία παρατάση για τα αυθαίρετα

Κατηγορηματικός ότι δεν θα δοθεί καμία νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και την έκπτωση στο πρόστιμο 20%, εμφανίστηκε ο κ. Σταθάκης, λέγοντας ότι η προθεσμία εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου. Αναφορικά με τις αντιδράσεις που εκφράζονται αλλά και τις εν αναμονή δικαστικές αποφάσεις, ο Υπουργός είπε ότι οι αυθαιρετούχοι είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους και ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να ενταχθούν στη ρύθμιση, παρά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Για την αγορά εταρείας των Σκοπίων από τη ΔΕΗ
"Η ΝΔ ό,τι θυμάται χαίρεται", ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη ερωτηθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την αγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας των Σκοπίων EDS. Είπε ότι η αγορά είναι επωφελής για την επιχείρηση και ότι έγινε με απόλυτη διαφάνεια, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες.O υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία των Σκοπίων που εξαγοράστηκε έχει παρουσία σε 5 χώρες των Βαλκανίων.

Στη συνέντευξή του ο υπουργός αναφέρθηκε και στην σύνοδο της Ελούντας αναλύοντας τα οφέλη για τη χώρα μας από τις συνεργασίες στο τομέα της ενέργειας και των υδρογονανθράκων αλλά και στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των τριών χωρών.

ekriti.gr

B2Green
By B2Green.gr 09:53, 11/10/2018
Calda Energy - Aermec
ΚΑΠΕ Enerfund
PASSIEXPO2018

PV Market & Tender Mission Greece

Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL