Βερροιόπουλος: Απολύτως βιώσιμη η ΔΕΗ

Βερροιόπουλος: Απολύτως βιώσιμη η ΔΕΗ

Απολύτως βιώσιμη χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, τη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της απονομής τιμητικών διακρίσεων στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου της Α-Energy, σε φορείς και επενδυτές, που με συνέπεια προωθούν την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο κος Βερροιόπουλος έδωσε έμφαση στη σταδιακή μετατροπή της ΔΕΗ σε επιχείρηση παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και στην επιμέρους προσφορά της στην ανάπτυξη σημαντικών τομέων. Αναφερόμενος στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας επεσήμανε ότι η χώρα βαδίζει σε νέο ενεργειακό μοντέλο, στα πλαίσια της Ενεργειακής Ένωσης. Επέμεινε ιδιαίτερα στον κτηριακό τομέα όπου η στόχευση είναι αφενός νέα κτίρια με μηδαμινές εκπομπές ρύπων και αφετέρου ενεργειακή αναβάθμιση των παλιών κτιρίων. Ο σχετικός στόχος για το 2030, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου, είναι κάθε χρόνο 50.000 κατοικίες να προχωρούν σε ανακαίνιση ή αντικατάσταση ενώ το συνολικό κόστος ως το 2030, θα ξεπεράσει τα 30 δις ευρώ. Αναφερόμενος επίσης στην ενεργειακή φτώχεια στη χώρα μας, ο κος Βερροιόπουλος επεσήμανε τα σχετικά στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία τo 29% των Ελλήνων δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τη θέρμανση του, όταν ο μέσος όρος για την υπόλοιπη Ευρώπη , είναι 9%.

Από τη δική του πλευρά, ο Γιάννης Μανιάτης, καθηγητής, βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, πρότεινε ανάμεσα σε άλλα τα φορολογικά κίνητρα ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για την ενεργειακή θωράκιση των κτηρίων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Για να φτάσουμε στο μέσο ευρωπαϊκό όρο απαιτούνται επενδύσεις 100 δις, τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συστράτευση και νέα φιλοσοφία. Υπάρχει μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών, σύμφωνα με την οποία το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τη χώρα μας, θα φτάσει τα 700 δις ευρώ, έως το 2100. Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει 8 εκατομμύρια κτίρια και διαμερίσματα και από αυτά το 85% είναι αθωράκιστα. Το 2016 μελέτη αποδείκνυε ότι με τη φοροαπαλλαγή για την ενεργειακή θωράκιση σπιτιού, θα προσέφερε στο κράτος 100 εκατομμύρια κέρδος.

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 12:05, 11/10/2018

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL