Ενέργειες ενημέρωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Ενέργειες ενημέρωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), διανύοντας το 15ο έτος προσφοράς και λειτουργώντας με αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης, συνεχίζει τις ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση συσκευασιών, με κυριότερες τις παρακάτω:

Ενημέρωση δημοτών

Έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού πόρτα - πόρτα στον Δήμο Νάξου και στον Δήμο Ανωγείων, όπου ενημερώθηκαν 18.000 και 2.300 κάτοικοι αντίστοιχα για την εκκίνηση έργου Ανακύκλωσης στον Δήμο τους.

Ημερίδες και ενημερωτικές δράσεις

Στοχεύοντας στην ανάδειξη της συνεργασίας μεταξύ των συμβεβλημένων επιχειρήσεων, των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων, η ΕΕΑΑ συμμετείχε με ομιλητή και ενημερωτικό περίπτερο σε Ημερίδα του Επιμελητηρίου και του Δήμου Κιλκίς. Επίσης συμμετείχε με ομιλητή και ενημερωτικό περίπτερο στην 12η Πανελλήνια Σύνοδο ΦΟΔΣΑ, και στην Ημερίδα του Eco–Παρατηρητηρίου καθώς και στο 2ο Forum Tεχνολογίας και Περιβάλλοντος - Verde Tech στο Μec Παιανίας, με την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης να βραβεύει την ΕΕΑΑ ως το πιο αποδοτικό Σύστημα.

Ενέργειες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 πραγματοποιήθηκαν 26 εκδηλώσεις ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά με τη συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων Μενεμένης, Σκύδρας, Τανάγρας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Παλλήνης, Μαραθώνα, Νέας Σμύρνης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Λειβαδιάς, Αχαρνών, Χαλκίδας, Αμαρουσίου, Σερρών, Έδεσσας, Παγγαίου, Παιανίας, Ρόδου, Παλαιού Φαλήρου, Ηρακλείου, Κατερίνης, Καλαμαριάς, Λαμιέων, Άρτας, Ιωαννίνων και Ωραιοκάστρου. Ενημερώθηκαν συνολικά περισσότερα από 6.500 παιδιά.
Παράλληλα, με τη συνεργασία τηλεοπτικού μέσου πανελλαδικής εμβέλειας πραγματοποιήθηκαν 3 εκδηλώσεις: στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 3
ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και στους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Αρταίων.

Η ΕΕΑΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ΟΤΑ για την εκπαίδευση της νέας γενιάς υποστήριξε τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμος Παλλήνης για την βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα ανακύκλωσης στο σχολικό έτος 2017-2018.
Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν περίπου 900 σχολικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στους Δήμους Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Αθηναίων, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Πάτρας, Πεντέλης και Χαλκίδας και ενημερώθηκαν συνολικά περίπου 22.000 μαθητές.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 13:24, 11/10/2018

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL