ΗΠΑ: Οι εκπομπές άνθρακα του βιομηχανικού τομέα θα αυξηθούν κατά 25% έως το 2050

ΗΠΑ: Οι εκπομπές άνθρακα του βιομηχανικού τομέα θα αυξηθούν κατά 25% έως το 2050

Οι εκπομπές από εργοστάσια παραγωγής βασικών υλικών όπως το τσιμέντο και ο χάλυβας είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοείται στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από τρεις αμερικανικές ΜΚΟ.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον αμερικανικό βιομηχανικό τομέα αναμένεται να αυξηθούν σχεδόν κατά 25% μέχρι το 2050. Η μετάβαση του τομέα αυτού στην πράσινη ενέργεια είναι από τις πιο δύσκολες, επειδή η ανανεώσιμη ενέργεια δεν μπορεί να καλύψει το κενό και οι χημικές διεργασίες απαιτούν μεγάλες ποσότητες άνθρακα.

Αν οι πέντε μεγαλύτεροι μεταποιητικοί και βιομηχανικοί τομείς των ΗΠΑ ήταν ξεχωριστή χώρα, τότε θα καταλάμβαναν την ένατη θέση στον κόσμο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Οι βιομηχανικές εκπομπές των ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 23% μέχρι το 2050, ενώ όλοι οι άλλοι τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της ηλεκτρικής ενέργειας, των εμπορικών και των οικιστικών τομέων, θα μειωθούν κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η έκθεση καθορίζει τρόπους μείωσης των εκπομπών από τις μονάδες παραγωγής, με την παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους είναι η χρήση πιο αποδοτικών ενεργειακά τεχνολογιών, οι οποίες μπορεί να είναι από πιο αποδοτικούς λαμπτήρες ως την εγκατάσταση νέων τρόπων παραγωγής θερμότητας για την τροφοδοσία των χημικών διεργασιών.

Μία άλλη πιθανή λύση είναι η εγκατάσταση τεχνολογίας που δεσμεύει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα απευθείας από τις εγκαταστάσεις, κάτι που είναι τεχνικά εφικτό, αλλά δεν είναι ευρέως διαθέσιμο.

Ωστόσο, οποιεσδήποτε αλλαγές στον βιομηχανικό τομέα που σχετίζονται με το αποτύπωμα του άνθρακα, είναι απίθανο να συμβούν χωρίς κυβερνητική δράση, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό υπό την διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 13:39, 11/10/2018
ΚΑΠΕ Enerfund
PASSIEXPO2018

PV Market & Tender Mission Greece

Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL