Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Civiltech

Πάνω από 70 B2B συναντήσεις μεταξύ γερμανικών εταιριών και ελληνικών εταιριών και φορέων πραγματοποιούνται από σήμερα και για τις δύο επόμενες ημέρες, στη διάρκεια επιχειρηματικής αποστολής και ημερίδας με θέμα: "Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων", που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προώθηση των εξαγωγών στον κλάδο της ενέργειας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι στην ημερίδα, εκτός από περίπου 120 ανώτατα στελέχη γερμανικών και ελληνικών εταιρειών και φορέων της αγοράς, συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Τζιρίτης, τόνισε τη σημαντικότητα των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας καθώς μπορούν να επηρεάσουν ουσιαστικά τα λειτουργικά κόστη μιας επιχείρησης και επομένως τα επίπεδα τιμών των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Walter Stechel, χαιρέτισε το γεγονός ότι μέσα από αυτό το συνέδριο δίνεται η πρόσβαση σε γερμανικές τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν την ελληνική βιομηχανία τροφίμων, όπως η αύξηση της εξοικονόμησης ενέργειας και η αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων. Ο Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου κ. Matthias Hoffmann, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του τη συνέχεια των προσπαθειών που έχουν προσφέρει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα νέων επενδύσεων και παρουσίασε το πρόγραμμα παρόμοιων δράσεων για το επόμενο έτος. Ο κ. Βασίλειος Τσολακίδης, Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, παρουσίασε στην ομιλία του το Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα στα πλαίσια της ενεργειακής μετάβασης στο 2030.

Επτά γερμανικές εταιρίες με καινοτόμες εφαρμογές και προϊόντα αιχμής από τον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και εκμετάλλευσης οργανικών απορριμμάτων παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές ανέλυσαν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα.

agrocapital.gr

B2Green
By B2Green.gr 14:16, 17/10/2018
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL