Ρωσία: Αύξηση εσόδων από εξαγωγές πετρελαίου κατά 37% στο εννεάμηνο του 2018

Ρωσία: Αύξηση εσόδων από εξαγωγές πετρελαίου κατά 37% στο εννεάμηνο του 2018

Οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στο διάστημα Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου του 2018 αυξήθηκαν κατά 37%, αποφέροντας έσοδα στην χώρα της τάξεως των 94 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσίας.

Το Σεπτέμβριο τα έσοδα ανήλθαν στα 11,6 δισεκατομμύρια και ήσαν κατά 4,5% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο ο όγκος των εξαγωγών στο ίδιο διάστημα των εννέα μηνών μειώθηκε ελάχιστα, μόλις κατά 0,1% ποσοστό που αντιστοιχεί σε 190,9 εκ. τόνους , ενώ τον Σεπτέμβριο μήνα η μείωση αυτή ήταν της τάξεως του 0,7% ( 21,6 τόνοι)

Οι εξαγωγές ρωσικού Υγροποιημένου Φυσικού αερίου

Τα έσοδα των ρωσικών εταιρειών από τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στο διάστημα του εννεαμήνου του 2018 σχεδόν διπλασιάσθηκαν. Ο όγκος των εξαγωγών σε Υγροποιημένο φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 63% φθάνοντας τα 29,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η εταιρεία Sakhalin Energy , διαχειριστής των κοιτασμάτων "Σαχαλίν-2", που δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος Πουλτούν- Αστόχσκι και Λούνσκι που βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα της Σαχαλίνης, του οποίου τα αποθέματα σε πετρέλαιο φθάνουν τους 150 εκ. τόνους και του φυσικού αερίου στα 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Μέτοχοι της Sakhalin Energy είναι η Gazprom (50%), η Royal Dutch Shell (27,5%), και οι ιαπωνικές Mitsui (12,5%) και Mitsubishi (10%).

Η μονάδα Yamal LNG που είναι η πρώτη παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, έχει μετόχους την ρωσική Novatec (50,1%) η γαλλική Total (20%), η κινεζική CNPC (20%), και το κινεζικό Fund "Silk Road" (9,9%)

H κοινοπραξία αυτή προτίθεται να αξιοποιεί τη εκμετάλλευση του κοιτάσματος στο στο Νότιο Ταμπέισκ ( χερσόνησος Γιαμάλ) και προϋποθέτει την λειτουργία τριών μονάδων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου , ισχύος 5,5 εκατομμυρίων τόνων η κάθε μία . Αυτή τη στιγμή λειτουργούν η πρώτη και δεύτερη μονάδα , ενώ εώς το τέλος του έτους θα λειτουργήσει και η τρίτη μονάδα. Προβλέπεται εν συνεχεία και λειτουργία τέταρτης μονάδας.

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 16:33, 08/11/2018
PassiExpo North 20109
Biomass Day 2019
Via Expo
1st International Biogas Conference
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL