Συγκέντρωση διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών

B2Green avatar
17:54, 26/11/2018
Business > Μηχανικοί > Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών

Civiltech

Διαμαρτυρία για τη μη έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων πραγματοποίησαν έξω από την Περιφέρεια Κρήτης μέλη της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών .

Η διαμαρτυρία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Ηρακλείου, Λάμπρος Αντωνόπουλος: «Τα πάγια και δίκαια αιτήματα μας είναι η άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την κυβέρνηση συνεχίζεται. Εκεί που είχαμε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα των επιτροπών Γαβρόγλου είναι κόλαφος για εμάς. Δυστυχώς η απαράδεκτη αυτή κατάσταση συνεχίζεται και το επάγγελμα μας απειλείται με αφανισμό. Πρέπει τώρα να βρεθεί μία λύση από την Πολιτεία για να λήξει η ομηρία που ζουν οι μηχανικοί όλα αυτά τα χρόνια». Για την συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη, σχολίασε: «Η Περιφέρεια είναι πάντα ανοιχτή για εμάς. Δέχτηκε τα αιτήματα μας και εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας».
Από την πλευρά της, πρόεδρος Συλλόγου ΤΕ Μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης, Κατερίνα Χατζηδάκη, δήλωσε ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση και πρόσθεσε: » Το ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα επαγγελματικά δικαιώματα για κάποιες από τις κατηγορίες των Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι πραγματικά απαράδεκτο. Είναι μια χρόνια απαίτηση του κλάδου μας και μια υποχρέωση της Πολιτείας να το κάνει. Όλη αυτή η κατάσταση υπεισέρχεται μέσα στη δουλειά μας, είτε είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες είτε δημόσιοι υπάλληλοι και αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας. Καθήκοντα για τα οποία έχουμε σπουδάσει κι έχουμε τελειώσει τις σχολές που αντιστοιχούν σε αυτά».

ert.gr

B2Green
By B2Green.gr 17:54, 26/11/2018
ΔΕΠΑ
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL