Το κατάλληλο κράμα αλουμινίου για την παραγωγή Φ/Β βάσεων στήριξης

Το κατάλληλο κράμα αλουμινίου για την παραγωγή Φ/Β βάσεων στήριξης

Μία σημαντική παράμετρος στην επιλογή βάσεων στήριξης για Φ/Β εφαρμογές που κατασκευάζονται από αλουμίνιο είναι το κράμα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Οι περισσότερες εταιρείες στην παγκόσμια βιομηχανία επιλέγουν κράματα όπως το 6060 ή 6063, καθώς λόγω της ευρείας χρήσης τους είναι εύκολα διαθέσιμα στην αγορά. Η Alumil Solar είναι η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει τις βάσεις στήριξης Φ/Β πάνελ από υψηλής σκληρότητας κράμα αλουμινίου (AL 6005T6) στην σύγχρονη διέλαση αλουμινίου που διαθέτει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία αναλυτική σύγκριση μεταξύ των μηχανικών ιδιοτήτων των κραμάτων 6060 - 6063 - 6106 & 6005-6005A.

Η οικογένεια κραμάτων 6005 περιλαμβάνει τα κράματα 6005Α και 6005. Το κράμα 6005A, είναι σχεδόν όμοιο με το 6005 με την εξαίρεση ότι διαφοροποιείται μερικώς όσον αφορά τα εύρη των επιμέρους χημικών συστάσεων ώστε να βελτιωθεί η αντοχή – σκληρότητά του. Είναι κράμα που υπόκειται σε θερμική επεξεργασία, κατάλληλο για εφαρμογές που δέχονται φορτία και παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στην διάβρωση. Παρόλα αυτά, η άμεση επαφή μεταξύ διαφορετικών μετάλλων μπορεί να προκαλέσει γαλβανική διάβρωση. Για αυτόν τον λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις στην Alumil Solar χρησιμοποιούμε πάντα ειδικά πολυαμίδια, τα οποία εμποδίζουν την άμεση επαφή. Για επιπλέον αντιδιαβρωτική προστασία μπορεί να επιλεγεί η ανοδίωση των προφίλ αλουμινίου. Σε περιβάλλον C4 & C5 ή σε περιοχές κοντύτερα από 3Km από την θάλασσα συστήνεται η χρήση ανοδίωσης προκειμένου να αποφευκτεί η διάβρωση.

Επιπλέον, τα κράματα 6005 & 6005A εμφανίζουν εξαιρετικό δείκτη συνδυασμού διελασιμότητας – ανταπόκρισης στην ψύξη την ώρα της διέλασης – απόδοσης μηχανικών ιδιοτήτων, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη των υπολοίπων δημοφιλών κραμάτων διέλασης στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία 6060/6063/6106.

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις μηχανικές ιδιότητες, στην πράξη είναι σύνηθες το φαινόμενο διελάσεις με κράμα 6005 & 6005A,  να επιτυγχάνουν όριο θραύσης και όριο διαρροής έως και 20-30% περισσότερο από τις αντίστοιχες με κράμα 6060 & 6063, ενώ ταυτόχρονα ο άλλος βασικός δείκτης της επιμήκυνσης μέχρι το όριο θραύσης τους (ελαστικότητα) να παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Για όλους αυτούς του λόγους η χρήση της οικογένειας κραμάτων 6005 συνέχεια διευρύνεται και έχει εδραιωθεί σε πολλές περιοχές εφαρμογών όπως ναυπηγική, σιδηροδρόμους, λεωφορεία, φορτηγά, πυλώνες και πύργους, σωλήνες για ιστούς σκαφών, σκαλωσιές. Για αυτό και η Alumil Solar πιστή στην δέσμευση ποιότητας με τους πελάτες της επιμένει στην επιλογή της για χρήση αποκλειστικά του κράματος 6005 στην παραγωγή βάσεων στήριξης για Φ/Β πάνελ.

Μάθετε περισσότερα για την Alumil Solar εδώ

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 13:14, 06/12/2018
Thermal Drones
Kostal Solar

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL