Παραγγελία για ανεμογεννήτριες 106 MW έλαβε η Vestas στην Ελλάδα

Παραγγελία για ανεμογεννήτριες 106 MW έλαβε η Vestas στην Ελλάδα

Thermogas

Η Vestas κατοχύρωσε παραγγελία ανεμογεννητριών 106 MW με «όπλο» το ευέλικτο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της προκειμένου να αναπτύξει τις βέλτιστες λύσεις για αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η σειρά περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 27 ανεμογεννητριών: 14 V136-4,2 MW, 5 V136-3,6 MW και 8 V117-3,6 MW. Για την βελτιστοποίηση της εγκατάστασης στις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες των χώρων, στους οποίους θα αναπτυχθούν τα πάρκα, ορισμένες από τις ανεμογεννήτριες V136-4.2 MW θα είναι εξοπλισμένες με το Vestas Anti-Icing System, το οποίο ελαχιστοποιεί τον σχηματισμό πάγου στα πτερύγια για μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας σε συνθήκες ψύχους.

Όπως ανέφερε ο κος Μάριος Ζάνγκας, επικεφαλής της Vestas Greece, «η μόχλευση της ικανότητάς μας να αναπτύσσουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε περιοχής και η ανταγωνιστικότητά μας στο νέο σύστημα δημοπρασιών αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την εξασφάλιση αυτής της παραγγελίας. Μαζί με τους τοπικούς μας εταίρους, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία μας για τα ψυχρά κλίματα σε μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα».

Εκτός από την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, η σύμβαση περιλαμβάνει την συντήρησή τους για 20 χρόνια. Η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ η λειτουργία τους για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η Vestas έχει διαχρονικά ισχυρή προστασία στην ελληνική αιολική αγορά ήδη από 1986. Από τότε έχει εγκαταστήσει περίπου 1,4 GW ανεμογεννητριών. Σύμφωνα με τα «αιολικά στατιστικά» του προηγούμενου έτους, το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα ανήλθε σε 2.690,5 MW με τη Vestas να έχει προμηθεύσει το 50,6% του συνόλου. Για το Α' εξάμηνο 2018, η Vestas είχε λάβει το 51,8% των νέων παραγγελιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο πελάτης επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

mikrometoxos.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:21, 06/12/2018
ΠΣΕΜ Παθολογία Κτιρίων 2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL