Στα μικρά υδροηλεκτρικά «στοιχηματίζει» η Ευρώπη

Στα μικρά υδροηλεκτρικά «στοιχηματίζει» η Ευρώπη

Με τη στροφή στα μικρά υδροηλεκτρικά σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Έκθεσης «Renexpo Interhydro 2018» που πραγματοποιήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) συμμετείχε στην έκθεση και παρουσίασε τη δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου, ο ΕΣΜΥΕ συμμετείχε στην κεντρική ημερίδα της έκθεσης, που ήταν αφιερωμένη στα ΜΥΗΕ της νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «II Eastern Europe Hydropower Forum», μέσω παρουσίασης που έγινε από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΕΣΜΥΕ, Κωνσταντίνο Βασιλικό και Ηλία Κακιόπουλο, με τίτλο «Ο Κλάδος των ΜΥΗΕ στην Ελλάδα, στη νέα εποχή», η οποία αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις του κλάδου των ΜΥΗΕ στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ελληνική ενεργειακή αγορά. Όπως σημειώνεται, αυτό που αναδείχθηκε στις εργασίες της έκθεσης είναι ότι τα ΜΥΗΕ αποτελούν ήδη βασικό ενεργειακό πυλώνα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων και της χώρας μας, αν αξιοποιηθεί το αναξιοποίητο μέχρι σήμερα διαθέσιμο δυναμικό της χώρας μας τουλάχιστον στο μέσο επίπεδο των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι τα ΜΥΗΕ μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη του μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης, η οποία είναι μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομικής ανάπτυξης και η οποία αποτελεί μια νέα στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 13:13, 07/12/2018

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL