Τετραπλασιάστηκαν οι επενδύσεις για εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας

Τετραπλασιάστηκαν οι επενδύσεις για εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας

Τα τελευταία χρόνια ήταν ταραχώδη για την παγκόσμια βιομηχανία φραγμάτων, οδηγώντας σε μία μεταστροφή στις επενδύσεις σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Οι παρατεταμένες και συνεχείς καταστροφές των φραγμάτων σε συνάρτηση με το υψηλό κόστος για την κατασκευή τους έχει οδηγήσει ακόμα και στον τετραπλασιασμό των επενδύσεων ηλιακών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Yale, τον Ιούλιο οι πλημμύρες προκάλεσαν την κατάρρευση ενός φράγματος υπό κατασκευή στο Λάος, απελευθερώνοντας ένα τσουνάμι στην ενδοχώρα, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων, ενώ ο χείμαρρος κατέστρεψε τα σπίτια και τις αγροτικές εκτάσεις περίπου 6.600 ατόμων. Πριν από δύο χρόνια, το ψηλότερο φράγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το φράγμα Oroville στη Βόρεια Καλιφόρνια, σχεδόν κατέρρευσε, οδηγώντας 190.000 ανθρώπους στην εκκένωση των σπιτιών τους. Οι επισκευές του φράγματος κοστίζουν 1,1 δισ. δολάρια.

Το 2016, η άνευ προηγουμένου ξηρασία στη Νότια Αφρική μείωσε το επίπεδο νερού της μεγαλύτερης παγκοσμίως τεχνητής λίμνης, της Καρίμπα, προκαλώντας ελλείψεις σε τρόφιμα και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Παρομοίως, τα επίπεδα νερού στο φράγμα Hoover, το φράγμα του ποταμού Κολοράντο, έχουν μειωθεί ως αποτέλεσμα μια παρατεταμένη ξηρασία. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Yale, απέδειξαν την ευαισθησία των φραγμάτων στην κλιματική αλλαγή.

Επενδύσεις

Οι παγκόσμιες επενδύσεις στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια υπερβαίνουν τις επενδύσεις σε υδροηλεκτρική ενέργεια. Σε σύγκριση με τις επενδύσεις σε υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις τον προηγούμενο χρόνο, οι επενδύσεις σε έργα ηλιακής ενέργειας ήταν περίπου τέσσερις φορές περισσότερες, ενώ οι επενδύσεις σε έργα αιολικής ενέργειας ήταν διπλάσιες, σύμφωνα με την έκθεση του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον. Ακόμη και η εταιρεία China Three Gorges Dam Corporation, η οποία δημιούργησε το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο στον ποταμό Yangtze της Κίνας, επενδύει τώρα έντονα σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Ο Richard M. Taylor, διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (IHA), δήλωσε κατά την έρευνα του πανεπιστημίου ότι «η αγορά ενέργειας ήταν αρκετά δύσκολη, εν μέρει επειδή οι ηλιακές και αιολικές εγκαταστάσεις προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές». Ως αποτέλεσμα, ο Taylor ανέφερε ότι «το μερίδιο αγοράς της υδροηλεκτρικής ενέργειας έναντι της αιολικής ενέργειας, της βιοενέργειας και των ηλιακών φωτοβολταϊκών μειώνεται».

ypaithros.gr

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:36, 26/12/2018

Thermal Drones
NanoDomi
Kostal Solar
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL