Ξεκινάει ο διαγωνισμός για κατασκευή 8 σχολείων στα Χανιά μέσω ΣΔΙΤ

Ξεκινάει ο διαγωνισμός για κατασκευή 8 σχολείων στα Χανιά μέσω ΣΔΙΤ

Civiltech

«Σάρκα και οστά» παίρνει το σχέδιο του Δήμου Χανίων για την ανανέωση των εκπαιδευτικών υποδομών της πόλης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Χθες δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που αφορά την κατασκευή 8 νέων σχολικών μονάδων και την ανακατασκευή ενός κεντρικού πάρκου της πόλης.

Το έργο αφορά την κατασκευή σχολείων στη Νέα Κυδωνία (2ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο), στο Ακρωτήρι (2ο Γυμνάσιο, Δημοτικό Χωραφακίων, 11ο και 27ο Νηπιαγωγείο), στο Ελ. Βενιζέλος (4ο Γυμνάσιο, 18ο Δημοτικό, 18ο Νηπιαγωγείο) και στο Θέρισο (1ο Νηπιαγωγείο Περιβολιών). Ο ανάδοχος θα αναλάβει να μελετήσει, να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει 8 σχολικά συγκροτήματα, τα οποία στη συνέχεια θα έχει την ευθύνη να συντηρεί. Επίσης θα μελετήσει, θα χρηματοδοτήσει και θα υλοποιήσει την αναβάθμιση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, ενοποιώντας το με τον Δημοτικό Κήπο. Το έργο έχει προϋπολογισμό (χωρίς ΦΠΑ) 40,7 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στη χώρα μας που θα έχει αναθέτουσα αρχή έναν δήμο (θα ακολουθήσει και ο Δήμος Ρόδου με έργα διαχείρισης απορριμμάτων).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 20 Φεβρουαρίου. Οι φάκελοι θα εξεταστούν από επιτροπή αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Χανίων και ένα στέλεχος της ειδικής γραμματείας ΣΔΙΤ.

Ακολούθως, η διαδικασία προεπιλογής των υποψηφίων αναδόχων θα ολοκληρωθεί έως τον Μάιο και μέσα στο καλοκαίρι θα προκηρυχθεί η β΄ φάση του διαγωνισμού, που αφορά την κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών. «Το πρώτο σημαντικό "ορόσημο" της προσπάθειας που ξεκινήσαμε από το 2014 ήταν η υπογραφή της διυπουργικής επιτροπής που ενέκρινε το έργο για τον Δήμο Χανίων. Το δεύτερο σημαντικό "ορόσημο" ήταν ότι αυτές τις ημέρες δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού. Πιστεύω ότι η αγορά θα ανταποκριθεί και αρκετές έμπειρες επιχειρήσεις θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Είμαι αισιόδοξος ότι σε 2-3 χρόνια θα έχουμε στα Χανιά τα 8 νέα σχολεία και το ανακατασκευασμένο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας», σχολίασε χθες ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων Δημήτρης Φραγκάκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

kathimerini.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 14:39, 11/01/2019
Sto Therm
Rizakos
Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ
Knauf
Calda Energy - Aermec
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL