ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση εκπομπών CO2 εδώ και μια δεκαετία

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση εκπομπών CO2 εδώ και μια δεκαετία

Οι αναλυτές του ομίλου Rhodium υπολόγισαν ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,4% το 2018, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 2010, παρά την πτώση της συνολικής κατανάλωσης άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας.

Οι λόγοι για την αύξηση είναι ο ψυχρός χειμώνας που οδήγησε σε αύξηση της χρήσης πετρελαίου και φυσικού αερίου για θέρμανση, και, κυρίως, η αναπτυσσόμενη οικονομία κατά το περασμένο έτος. Η ανάπτυξη οδήγησε σε μεγαλύτερη χρήση εργοστασίων, αεροσκαφών και φορτηγών, τα οποία συχνά δεν υπόκεινται σε αυστηρές περιβαλλοντικές πολιτικές, οδηγώντας σε απότομες αυξήσεις εκπομπών. Μόνο η βιομηχανία σημείωσε αύξηση εκπομπών άνθρακα κατά 5,7%.

Η ανθηρή οικονομική κατάσταση συνέβαλε επίσης στην αύξηση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας. Χωρίς αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να συμβαδίσει με τη ζήτηση, η χώρα βασίστηκε περισσότερο στο φυσικό αέριο. Η μετατόπιση αύξησε συνολικά τις εκπομπές που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια κατά 1,9%, παρά το ότι η χρήση άνθρακα μειώθηκε σημαντικά.

Το θετικό είναι ότι οι εκπομπές ορυκτών καυσίμων εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι στην ανώτατη τιμή τους το 2005, ενώ η χρήση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 0,1% έναντι του 2017, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι οδηγούν όλο και περισσότερο. Τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και τα πιο αποδοτικά συμβατικά οχήματα είναι υπεύθυνα για αυτή την επίδοση.

Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι οι εκπομπές άνθρακα των ΗΠΑ συνδέονται στενά με την οικονομική της επιτυχία και ότι δεν υπάρχουν επαρκείς προσπάθειες για τον περιορισμό των βιομηχανικών εκπομπών. Επιπλέον, είναι όλο και πιο σαφές ότι οι σημερινές αμερικανικές πολιτικές δεν είναι αρκετά ικανοποιητικές για να αντισταθούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:11, 11/01/2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL