Χαρίτσης: Το Ελληνικό σηματοδοτεί το πέρασμα στην ανάπτυξη

Χαρίτσης: Το Ελληνικό σηματοδοτεί το πέρασμα στην ανάπτυξη

Civiltech

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά».

Εκτός από το εννεαμελές συμβούλιο, παραβρέθηκαν επίσης η συντονίστρια του έργου Θεοπίστη Πέρκα, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Τάσος Γιαϊτάνης και εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, της Ελληνικό Α.Ε. και της Lamda Development ΛΑΜΔΑ -0,87%.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τη συνεργασία κράτους, αυτοδιοίκησης και επενδυτών παράδειγμα, για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα τόσο μεγάλο έργο με κύριο μέλημα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

«Η μακρά πορεία υλοποίησης της εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού και συμβολικά και οικονομικά, σηματοδοτεί το πέρασμα της χώρας στην περίοδο της ανάπτυξης. Η επιτυχία της συγκρότησης του φορέα είναι μεγάλη γιατί βάζει την αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο», τόνισε ο υπουργός.

Είπε, επίσης ότι «ήδη, από τα 3,5 χρόνια που ήμουν στην επιτροπή μεγάλων έργων, μου είχε προκαλέσει κατάπληξη το γεγονός ότι για αυτήν την τεράστια επένδυση υπήρχαν πολλά θεσμικά κενά, τα οποία εμείς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Για όλους μας, κράτος, αυτοδιοίκηση και επενδυτές, η εξέλιξη και η συνεργασία αυτή, θα πρέπει να λειτουργεί ως ένα καλό μάθημα, ως προς πως πρέπει να λειτουργούμε, όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο μεγάλο έργο, έχοντας ως κύριο μέλημα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες, η επένδυση που φθάνει τα 8 δισ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση τουλάχιστον για τη νότια Ευρώπη και θα παίξει καταλυτικό ρόλο όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Η κ. Πέρκα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο και θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση πολεοδόμησης τριών ζωνών, ενώ χαρακτήρισε τη δημιουργία του φορέα ένα πρωτοφανές εγχείρημα.

O δήμαρχος Ελληνικού, Γιώργος Kωνσταντάτος, πρόεδρος του Φορέα, έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα και τόνισε ότι η πανηγυρική συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού αναδεικνύει την επιτυχημένη συνεργασία της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και του επενδυτή και την αναβαθμισμένη θέση της αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μέλος του φορέα, χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη τη δημιουργία του, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να επιλυθούν πολλά προβλήματα που θα προκύψουν, καθώς η επένδυση πρέπει να προχωρήσει και να δώσει πνοή και στους όμορους δήμους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαϊτάνης είπε ότι η επένδυση του Ελληνικού είναι η ευκαιρία της Αττικής για τα επόμενα 50 χρόνια, και η υλοποίησή της έχει μέγιστο ενδιαφέρον για τη Νέα Δημοκρατία.

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:27, 20/01/2019
Sto Therm

Rizakos
Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ
Knauf
Calda Energy - Aermec
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL