Αντιτίθενται στην προσπάθεια αποδόμησης της Εγνατίας Οδού οι εργαζόμενοι

B2Green avatar
19:43, 22/01/2019
Business > Υποδομές > Νέα

Αντιτίθενται στην προσπάθεια αποδόμησης της Εγνατίας Οδού οι εργαζόμενοι

Αντιτίθενται σθεναρά «σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης της Εγνατίας Οδού (ΕΟΑΕ) από το ΤΑΙΠΕΔ» οι εργαζόμενοι, σε ψήφισμα που εξέδωσαν μετά τη γενική τους συνέλευση.

Όπως επισημαίνουν ότι τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας πρέπει να επενδύονται σε ώριμα αναπτυξιακά έργα και η διοίκησή της να επιλεχθεί και να λειτουργεί με κριτήριο και σκοπό την ανάπτυξή της προς το συμφέρον του δημοσίου και το όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Αναλυτικότερα, στο ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η ΕΟΑΕ έχει περιέλθει σε διοικητικό τέλμα και δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για υλοποίηση ώριμων έργων, αλλά και την ανάληψη νέων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Ισχυρίζονται ότι «οι έγγραφες κυβερνητικές δεσμεύσεις, των υπουργών Επικρατείας και Υποδομών, αναφορικά με την ΕΟΑΕ, παραμένουν κενά λόγια» και ότι «τα σημαντικότατα χρηματικά διαθέσιμα της ΕΟΑΕ και του ελληνικού δημοσίου επιδιώκεται να αναλωθούν σε εργασίες συντήρησης της προς παραχώρηση υποδομής».

Υπενθυμίζουν ότι, το αρμόδιο υπουργείο έχει εκδώσει πρόσκληση μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για το σύνολο του προσωπικού της ΕΟΑΕ, με πιθανό προσεχές αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας ή και το κλείσιμο της εταιρείας.

«Η δομή της ΕΟΑΕ, το στελεχιακό της δυναμικό και η τεχνογνωσία υλοποίησης σύνθετων έργων όλων των κατηγοριών πρέπει να διατηρηθούν ακέραια, ώστε να συνεχίσει να σχεδιάζει, δημοπρατεί, επιβλέπει και λειτουργεί υφιστάμενα και νέα έργα υποδομών» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, όπου τονίζεται ότι «οι σχεδιασμοί της παραχώρησης είναι απολύτως λανθασμένοι».

Οι εργαζόμενοι ζητούν να διερευνηθούν τώρα τα εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου και τονίζουν ότι «εφόσον όντως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η ΕΟΑΕ "να συνδράμει αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας με την υλοποίηση νέων έργων εντός και εκτός Ελλάδας", τα συναρμόδια υπουργεία και η διοίκηση της ΕΟΑΕ πρέπει να προβούν τώρα σε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και ενέργειες».

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:43, 22/01/2019
Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ
Biomass Day 2019
Via Expo
1st International Biogas Conference
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL