Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


Επενδύσεις σε γεωθερμία, ενέργεια και βιομηχανική κάνναβη ''βλέπει'' στη Θράκη ο Στέργιος Πιτσιόρλας

Επενδύσεις σε γεωθερμία, ενέργεια και βιομηχανική κάνναβη ''βλέπει'' στη Θράκη ο Στέργιος Πιτσιόρλας

Thermogas

Διαβάστε σχετικά:


Επενδύσεις σε γεωθερμία, ενέργεια και βιομηχανική κάνναβη "βλέπει" στη Θράκη ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Προτάσσει ένα νέο μοντέλο οικονομίας, το οποίο υποστηρίζεται από πολιτικές που εφαρμόζει ή θα εφαρμόσει το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Βιομηχανίας επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου την Κομοτηνή, όπου ενώπιον επιχειρηματιών όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέπτυξε τον τρόπο με τον οποίο δράττει το υπουργείο του και συνολικά η κυβέρνηση, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Προχωρώντας σε ενημέρωση του Τύπου και απαντώντας σε ερωτήσεις ο κος Πιτσιόρλας αναφέρθηκε αναλυτικά, στην περίοδο, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και στο σύνολο των πολιτικών και των μέτρων που η κυβέρνηση επεξεργάζεται για να ενισχύσει τη βιομηχανία σε όλη τη χώρα και στις ακριτικές περιοχές, "με μεγαλύτερη προσοχή", όπως είπε χαρακτηριστικά. "Αυτές οι πολιτικές", σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό "ξεκινούν από έργα υποδομής που υλοποιούνται, από την αξιοποίηση μεγάλων τομέων της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Επίσης με προγράμματα ΕΣΠΑ, με τον αναπτυξιακό Νόμο, με την αλλαγή του καθεστώτος των αδειοδοτήσεων, της ίδρυσης εταιρειών, την αλλαγή εμπορικού δικαίου, την προσαρμογή του ΓΕΜΗ, την επίλυση θεμάτων χωροταξίας και άλλα". Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον ίδιο "είναι ένα σύνολο πολιτικών που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την λειτουργία των επιχειρήσεων".

Ανέδειξε, περαιτέρω, την προσπάθεια της κυβέρνησης "να βάλει τάξη στα θέματα των εργασιακών σχέσεων. Θεωρούμε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο χαμηλό κόστος. Πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες σχέσεις εργασίας, γιατί η μεγάλη δύναμη είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Πρέπει να λύσουμε υπερβολές απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, να λύσουμε μεγάλα ζητήματα που προέκυψαν με πολύ χαμηλούς μισθούς, όπως ο κατώτατος μισθός και αυτά είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε σχέσεις καλύτερες στην εργασία και να αποδώσει το ανθρώπινο δυναμικό".

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό "στην κατάκτηση της ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι. Αναζητούμε μία ισορροπία η οποία έχει στόχο να κάνει τις επιχειρήσεις ανταγωνιστικές. Πρώτο μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, την γνώση και την καινοτομία.

Και η Πολιτεία να βοηθήσει πριμοδοτώντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πριμοδοτώντας την απασχόληση νέων εργαζομένων και πριμοδοτώντας την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού. Ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα προγράμματα από το υπουργείο Οικονομίας και υπουργείο Εργασίας που θα έχουν αυτόν τον στόχο". Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μία σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Ειδικά μιλώντας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκης ο κος Πιτσιόρλας προτάσσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για γεωθερμία, ενέργεια και βιομηχανική κάνναβη. Αποκαλύπτει συνομιλίες με επενδυτές από την Αμερική, την Γερμανία και την Ολλανδία. Για την γεωθερμία κατέδειξε την ανάπτυξη θερμοκηπίων, για να τονίσει ότι "η γεωθερμία είναι πλούτος τεράστιας σημασίας, που δεν αξιοποιούσε η Ελλάδα για δεκαετίες. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε στην Ελλάδα παραγωγές που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε".

Πρόβλεψε επίσης ότι "οι επενδύσεις που έγιναν στο πεδίο της γεωθερμίας, θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Επίσης θα υπάρχουν επενδύσεις σε τομείς ενέργειας. Στα μεγάλα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα θα είναι το επόμενο πεδίο". Έκανε γνωστό το ενδιαφέρον μεγάλης εταιρείας από την Αμερική για την βιομηχανική κάνναβη και φυσικά αναφέρθηκε στον τομέα της ενέργειας με τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα, και τον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αλεξανδρούπολης που αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία κοινής ωφέλειας GASTRADE Α.Ε.. "Όλα αυτά θα αλλάξουν τον χάρτη στη Θράκη και στην ευρύτερη περιοχή", πρόσθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Καταληκτικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Βιομηχανίας είπε "αναζητούμε τους τρόπους να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής και έχει πολλά πλεονεκτήματα".

Όσον αφορά, τα προβλήματα από το άνοιγμα των βόρειων συνόρων, όπως διατυπώθηκαν και από τους επιχειρηματίες της περιοχής, ο κος Πιτσιόρλας αναγνώρισε τα προβλήματα και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, όπως η τεράστια αγορά που πρέπει να αξιοποιήσουμε σαν περιοχή και σαν χώρα.

xronos.gr

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

B2Green
By B2Green.gr 11:34, 24/01/2019