Αλεξανδρούπολη: Με πρωτοβουλία του ΚΑΠΕ ο δήμος υλοποιεί καινοτόμο -ερευνητικό πρόγραμμα για την αβαθή γεωθερμία

Αλεξανδρούπολη: Με πρωτοβουλία του ΚΑΠΕ ο δήμος υλοποιεί καινοτόμο -ερευνητικό πρόγραμμα για την αβαθή γεωθερμία

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα στον τομέα της γεωθερμικής ενέργειας που δεν έχει εφαρμοσθεί σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης αναμένεται να υλοποιήσει τις επόμενες ημέρες στο «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,» ο Δήμος Αλεξανδρούπολης,( Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ,) με πρωτοβουλία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE) .

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έργο που στοχεύει στην αβαθή γεωθερμία ,στην τεχνολογική ανάπτυξη και αξιολόγηση καινοτόμων γεωεναλλακτών του εξοπλισμού και των μεθόδων κατασκευής τους, καθώς και στην δημιουργία καινοτόμου γεωθερμικής αντλίας θερμότητας υψηλής θερμοκρασίας με ψυκτικά ρευστά φιλικά προς το περιβάλλον,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Ενέργειας Φυσικών πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Φαλέκας.

Στο πρόγραμμα αυτό εντάχθηκε μόνο ένα κτίριο από όλη την Ελλάδα και αυτό είναι το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας» στον οικισμό Μαΐστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Horizon 2020 θα υλοποιηθεί με την συμμετοχή (19 ) επιστημονικών φορέων από όλη την Ευρώπη είτε είναι Πανεπιστημιακοί είτε είναι φορείς από άλλα κράτη, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο «Κέντρων αριστείας για ρηχές γεωθερμικές εφαρμογές σε πολιτικά και ιστορικά κτίρια.»

« Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει κάνει πολύ σοβαρά ενεργειακά βήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δίνει μια αξιοπιστία και μας επιλέγουν ως εταίρο όλοι οι σοβαροί φορείς είτε από την Ελλάδα ,είτε από την Ευρώπη. Οι χρηματοδοτήσεις έργων, η προετοιμασία έργων, ο σχεδιασμός, πηγαίναμε βάση προγράμματος από την αρχή εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε κάνει όλο τον σχεδιασμό μας, δεσμευτήκαμε με το Σύμφωνο Δημάρχων στην Ευρώπη, υλοποιήσαμε το σχέδιο Αειφόρου ανάπτυξης που θέλαμε. Όλα αυτά τα βήματα μας, η Ευρώπη τα γνωρίζει ένα -ένα,» είπε ο κ. Φαλέκας και εκτίμησε πως «το αποτύπωμα το ενεργειακό του Δήμου Αλεξανδρούπολης τα επόμενα χρόνια θα είναι το καλύτερο από όλους τους δήμους της χώρας.»

ert.gr

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:58, 29/01/2019

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL