Σταθάκης: Η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά μακρόπνοο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό

Σταθάκης: Η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά μακρόπνοο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό

Για έναν νέο χρόνο «με προκλήσεις και ευκαιρίες για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας», έκανε λόγο σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΕΔΔΗΕ.

«Η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά μακρόπνοο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό», επανέλαβε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας τις κομβικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο σημαντικών αλλαγών στην αγορά ηλεκτρισμού, με αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ. Όπως τόνισε, «έχει διαμορφωθεί ένας σαφής οδικός χάρτης προς ένα μέλλον καθαρής ενέργειας, με κινητήρια δύναμη τις υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και τις δυνατότητες που προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στην ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και χαρακτήρισε «πρωταγωνιστικό και κομβικό» τον ρόλο των δικτύων και του ΔΕΔΔΗΕ στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται. «Οι διαχειριστές των δικτύων διανομείς είναι οι βασικοί συντελεστές για τη μετάβαση στα εξελιγμένα συστήματα του μέλλοντος», σημείωσε ο κ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό απαιτεί εκσυγχρονισμό, αξιοπιστία, καινοτόμες τεχνολογίες, λύσεις και εφαρμογές.

Καταγράφοντας τη συμβολή του ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση σημαντικών έργων («έξυπνα» νησιά, αυτοματοποίηση δικτύου, ηλεκτροκίνηση), στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού της χώρας, ο Υπουργός μίλησε για επενδύσεις της τάξης των 35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισ. αφορούν υποδομές στον ηλεκτρισμό. Επιπλέον, η θεσμοθέτηση των ενεργειακών κοινοτήτων προσφέρει νέες δυνατότητες στον σχεδιασμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Κλείνοντας ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες που προσφέρει το νέο καθεστώς προσλήψεων/αποχωρήσεων 1:1 στο Δημόσιο, ώστε να ενισχυθεί ο ΔΕΔΔΗΕ με νέο και εξειδικευμένοπροσωπικό, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις με το βέλτιστο τρόπο.

«Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τη μεθοδικότητα και τη συνέπεια που επιδεικνύετε όλοι, σε αυτή την πολύ ιστορική αλλαγή που συντελείται και θα διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στον αγορά ενέργειας», είπε ο κ. Σταθάκης και ευχήθηκε στο προσωπικό και τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ μια καλή και παραγωγική χρονιά.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:18, 30/01/2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL