Προς 25 εκατ. ευρώ πωλούνται τα γραφεία του ομίλου Ελλάκτωρ

Προς 25 εκατ. ευρώ πωλούνται τα γραφεία του ομίλου Ελλάκτωρ

Ενα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με ξένο επενδυτικό όμιλο για την πώληση και επαναμίσθωση του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Ελλάκτωρ στη Μεταμόρφωση, βρίσκεται η διοίκηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το ύψος της συναλλαγής εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ και θα προβλέπει την παραμονή του ομίλου στο κτίριο ως μισθωτή, για περίοδο που θα κυμανθεί μεταξύ πέντε και επτά ετών. Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφανείας άνω των 30.000 τ.μ., μέρος του οποίου ήδη μισθώνεται στον όμιλο Γερμανού, ο οποίος επίσης θα συνεχίσει να στεγάζεται στο εν λόγω ακίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς, η πώληση/αξιοποίηση του κτιρίου βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, χωρίς ωστόσο να προχωρά κάποια από τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν. Σε κάθε περίπτωση, όπως διαμηνύεται από τη διοίκηση, αυτήν την περίοδο, όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν συνδέονται με το βασικό αντικείμενο του ομίλου βρίσκονται υπό εξέταση αναφορικά με τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης. Στην προκειμένη περίπτωση της επικείμενης συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης του κτιρίου που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ, τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα εξυπηρετήσουν ταμειακές ανάγκες του ομίλου. Αυτή η διαδικασία αφορά και άλλα ακίνητα της «Ελλάκτωρ», όπως για παράδειγμα το «στοιχειωμένο» κτίριο που στο παρελθόν στέγαζε τα γραφεία της εφημερίδας «Εθνος» επί της Αττικής Οδού, στο ύψος των Βριλησσίων.

Αλλη μια κίνηση που έγινε γνωστή πριν από ένα μήνα και εντάσσεται στην κατεύθυνση της βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας του ομίλου και της εξοικονόμησης κεφαλαίων, αφορά τη συγχώνευση της «Ελλάκτωρ» με την ΕΛΤΕΧ Ανεμος, θυγατρική εταιρεία στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με επενδυτές, μόνο από την κίνηση αυτή αναμένονται συνέργειες συνολικού ύψους 45 εκατ. ευρώ (κατ' ελάχιστον).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζεται η διαδικασία της αναδιοργάνωσης του ομίλου, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες ενέργειες, όπως π.χ. η κατάρτιση οργανογραμμάτων για όλες τις εταιρείες του ομίλου «Ελλάκτωρ», η δημιουργία πολιτικών λειτουργίας για όλο το προσωπικό και η ανάθεση και ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων σε όλα τα στελέχη. Αυτό πάντως που είναι βέβαιο, επί του παρόντος, είναι ότι δεν πρόκειται να συνενωθούν άλλες θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.

Ηδη πάντως, με την ολοκλήρωση έξι μηνών από την αλλαγή της διοίκησης του ομίλου Ελλάκτωρ και την τοποθέτηση νέου διοικητικού συμβουλίου, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη μελλοντική στρατηγική της εισηγμένης. Μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών έχει επικεντρωθεί στην «Ακτωρ», τη θυγατρική του τομέα των κατασκευών, και αυτό λόγω της βαρύνουσας σημασίας για τον τζίρο του ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, έμφαση έχει δοθεί, μεταξύ άλλων, στην εφαρμογή δικλίδων ασφαλείας για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των έργων που αναλαμβάνονται και την αποφυγή άλλων, που ενδεχομένως να οδηγούν σε ζημίες. Ως εκ τούτου, η διοίκηση Καλλιτσάντση εκτιμά ότι η χρήση του 2019 θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του ομίλου στην κερδοφορία.

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

kathimerini.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:41, 06/02/2019
Sto Therm

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL