Μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας

Μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας

Civiltech

Στο περιφερειακό συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας της ερχόμενης Δευτέρας εισάγεται ως τακτικό θέμα από την Π.Ε. Ημαθίας, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, η έγκριση χρηματοδότησης μελέτης, ύψους 66.000 ευρώ, την οποία θα υλοποιήσει το Νοσοκομείο Ημαθίας και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας. Η τεχνική έκθεση της αναβάθμισης έχει ήδη σταλεί από το διοικητή του Νοσοκομείου, Δημήτρη Μαυρογιώργο, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας και περιλαμβάνει τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αλλαγή κουφωμάτων, ενεργειακά συστήματα αερισμού και ψύξης. Η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων περίπου ευρώ, θα προταθεί για ένταξη από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας στο ΣΕΣ 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εξοικονόμησης σημαντικών ενεργειακών πόρων και φυσικά χρημάτων, στα δυο Νοσοκομεία της Ημαθίας.

Για τη σημαντική αυτή προσπάθεια μίλησαν στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης.

Δ. Μαυρογιώργος : «Αποδεχθήκαμε με χαρά την πρόταση της Περιφέρειας για την υλοποίηση της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας. Η μελέτη συμπεριλαμβάνει κλιματιστικά, κουφώματα, συστήματα ψύξης-θέρμανσης και φωτοβολταϊκά. Θα αναβαθμιστούν λειτουργικά αλλά και αισθητικά τα δύο Νοσοκομεία της Ημαθίας, ενώ θα επιτευχθεί οικονομία κλίμακας και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, ύψους 500.000 ευρώ περίπου ετησίως. Εκτιμώ ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός διετίας», δήλωσε ο κ. Μαυρογιώργος.

Κ. Καλαϊτζίδης : «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση που είχαμε δώσει στη συνάντησή μας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και χρηματοδοτούμε με το ποσό των 66.000 ευρώ, από πόρους της Περιφερειακής μας Ενότητας, τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων υγείας Βέροιας και Νάουσας του Νοσοκομείου Ημαθίας».

imerisia-ver.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:24, 07/02/2019
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi Διαγωνισμός
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL