Άφαντο το φωτοβολταϊκό πάρκο της πλουσιότερης Ρωσίδας στα Φάρσαλα

Άφαντο το φωτοβολταϊκό πάρκο της πλουσιότερης Ρωσίδας στα Φάρσαλα

Η Ελληνική ενεργειακή κοινότητα, δύο χρόνια πριν, είχε υποδεχτεί με περίσσιο θαυμασμό την είδηση ότι η πλουσιότερη Ρωσίδα επιχειρηματίας Γιελένα Μπατούρινα, θα λειτουργήσει στα Φάρσαλα το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στη χώρα μας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Άλλωστε επρόκειτο για επίσημη ανακοίνωση της Αυστριακής εταιρείας Inteco Beteiligungs, συμφερόντων της Μπατούρινα, σύμφωνα με την οποία "η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ".

Το πάρκο όμως δεν έγινε ποτέ, αφήνοντας ανεκπλήρωτη την προσδοκία τόσο των κατοίκων στην επαρχία Φαρσάλων που ονειρεύονταν δουλειά, όσο και τον οικείο Δήμο ο οποίος προσέβλεπε στα αυξημένα τέλη που θα του επέφερε μια επένδυση τέτοιου μεγέθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η Ρωσίδα επιχειρηματίας είχε αγοράσει από ξένη επενδυτική εταιρεία τις άδειες για την δημιουργία του μεγάλου αυτού έργου. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι επενδυτές είχαν ήδη εξασφαλίσει και τα εκατοντάδες στρέμματα γης, τα οποία έχουν νοικιάσει από κατοίκους στην περιοχή των Φαρσάλων για 30 χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι σήμερα οι συγκεκριμένες άδειες για την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου έχουν ήδη λήξει. Επομένως η Μπατούρινα ή όποιος άλλος θελήσει να προχωρήσει στην επένδυση, καθώς η γη υπάρχει, θα πρέπει να καταθέσει νέο φάκελο πραγματοποιώντας όλη τη διαδρομή από την αρχή, πράγμα όχι και τόσο ευχάριστο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την Ελληνική γραφειοκρατία και την πίεση του χρόνου.

Ποια είναι η Γιελένα Μπατούρινα

Η Γ. Μπατούρινα θεωρείται σήμερα η πλουσιότερη Ρωσίδα και δραστηριοποιείται μέσω της Inteco Beteiligungs, την οποία ίδρυσε η ίδια, στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα. Ο σύζυγός της, Γιούρι Λουζκώφ, ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 ως το 2010. Στη συνέχεια, το ζεύγος μετακόμισε στο Λονδίνο, μετά από κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετώπισε ο Λουζκώφ.

Σήμερα η Μπατούρινα ασχολείται επίσης με τον ξενοδοχειακό τομέα ενώ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Η προσωπική της περιουσία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δις. δολάρια.

Κώστας Τόλης

thessaliaeconomy.gr

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:27, 07/02/2019
Thermal Drones
NanoDomi Διαγωνισμός
Kostal Solar
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL