ΔΕΗ: Το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε άγονο τον διαγωνισμό για τον λιγνίτη

ΔΕΗ: Το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε άγονο τον διαγωνισμό για τον λιγνίτη

Απέρριψε όπως αναμενόταν, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ τις δύο προτάσεις που είχαν υποβληθεί την Τετάρτη, στο διαγωνισμό για την αποεπένδυση στο λιγνίτη.

Κατόπιν αυτών, ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος και βάσει της διαδικασίας αναλαμβάνει πλέον ρόλο η Κομισιόν. Το ΔΣ απέρριψε την πρόταση των Τσέχων και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που δεν συμβάδιζε με το εγκεκριμένο SPA και για διαφορετικούς λόγους την πρόταση της Μυτιληναίος, η οποία αρνήθηκε σήμερα, να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά για την μονάδα της Μελίτη.

Η ΔΕΗ, κρίνοντας ότι υπήρχε μεγάλη απόκλιση από την αποτίμηση του ανεξάρτητου συμβούλου είχε ζητήσει από την εταιρεία να υποβάλλει νέα προσφορά.

Με βάση την διαδικασία, η Κομισιόν αναλαμβάνει να διενεργήσει νέο διαγωνισμό χωρίς όρους και αποτιμήσεις, εξέλιξη όμως που δεν επιθυμεί το υπουργείο. Ο λόγος είναι ότι αποτυχία της αποεπένδυσης, ανοίγει διάπλατα το παράθυρο για αλλαγή του μείγματος που θα πουληθεί, εντάσσοντας μέσα και το φιλέτο των υδροηλεκτρικών εργοστασίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί ο τρέχων διαγωνισμός με βελτίωση των όρων αλλά και να τεθεί εκτός της διαδικασίας η ΔΕΗ, εκχωρώντας την αρμοδιότητα του διαγωνισμού σε νέο φορέα που δεν αποκλείεται να είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιχείρησης:

«Το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε την τρέχουσα διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων άγονη, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών.

Για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο στόχος της αποεπένδυσης του λιγνιτικού δυναμικού παραμένει όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Η ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της ΕΕ, ιδιαίτερα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να προβεί το συντομότερο σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με την πεποίθηση ότι με τη διευθέτηση σημερινών εκκρεμοτήτων, όπως τα ΑΔΙ, και με την έμπρακτη απόδειξη μέσω της λειτουργίας των διαφόρων μέτρων εξοικονόμησης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των προς πώληση θυγατρικών εταιρειών, η νέα διαδικασία θα είναι επιτυχής.

Ευχαριστούμε όλους τους επενδυτές που έλαβαν μέρος στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας.

Η ΔΕΗ παραμένει στη διάθεσή τους, όπως και στη διάθεση κάθε άλλου ενδιαφερομένου, ώστε να έχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με πλήρη αξιοπιστία για να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους Συμβούλους και βέβαια τα στελέχη των προς απόσχιση θυγατρικών εταιρειών για την εξαιρετική και με υψηλό επαγγελματισμό δουλειά τους. Με την ευκαιρία αυτήν, τονίζω ότι από πλευράς μας όσες ενέργειες αναλογούσαν στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άψογα και ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, πράγμα για το οποίο απαιτήθηκαν κάθε είδους πολύ μεγάλοι πόροι, ανάληψη ευθυνών και διαχείριση πολύπλοκων προβλημάτων».

της Μαριάννας Τζάννε

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 16:54, 08/02/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL