Καναδάς: Πηγή με το χαμηλότερο κόστος η αιολική ενέργεια

Καναδάς: Πηγή με το χαμηλότερο κόστος η αιολική ενέργεια

Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Καναδά αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της το 2018, και εδραιώθηκε ως η πηγή νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος. Τα έργα που ανατέθηκαν πρόσφατα έφεραν την συνολική εθνική δυναμικότητα αιολικής ενέργειας κοντά στα 13.000 μεγαβάτ, και επιβεβαίωσαν την ικανότητα της αιολικής βιομηχανίας να συνεχίσει να προσφέρει χαμηλές τιμές.

Τα έξι έργα αιολικής ενέργειας που τέθηκαν σε λειτουργία το 2018 προσέθεσαν 566 μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος στο δίκτυο της χώρας, φέρνοντας το μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 20% ετησίως από το 2008.

Στις επαρχίες του Σασκάτσουαν και της Αλμπέρτα, η μέση τιμή προσφοράς ήταν στα 42 και 39 δολάρια ανά μεγαβατώρα αντίστοιχα, πλησιάζοντας το χαμηλό ρεκόρ των 37 δολαρίων που καταγράφηκε στην Αλμπέρτα στα τέλη του 2017.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στον Καναδά είναι τώρα 12.816 μεγαβάτ, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 3,3 εκατομμυρίων σπιτιών. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας καλύπτει περίπου το 6% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά, ο οποίος είναι πλέον ο ένατος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Η κυρίαρχη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα παραμένει η υδροηλεκτρική.

Στην τελευταία της έκθεση ενεργειακής προσφοράς και ζήτησης, η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της χώρας αναφέρει ότι η αιολική ενέργεια προβλέπεται να προσθέτει περίπου 510 μεγαβάτ ετήσιας δυναμικότητας, που αντιστοιχεί στο 27% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτήσει ο Καναδάς από το 2017 έως το 2040. Ωστόσο, η βιομηχανία έχει σαφή ικανότητα να ξεπεράσει αυτήν την προοπτική, δεδομένου ότι η ετήσια αύξηση της παραγωγικής ικανότητας είναι κατά μέσο όρο 1.000 μεγαβάτ την τελευταία δεκαετία, με το κόστος να πέφτει σταθερά.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:29, 12/02/2019
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL