Διαγωνισμός για τη χρηματοδότηση startups από την Ενέργεια και τις Έξυπνες Τεχνολογίες

B2Green avatar
18:49, 12/02/2019
Business > Green Business > Νέα

Διαγωνισμός για τη χρηματοδότηση startups από την Ενέργεια και τις Έξυπνες Τεχνολογίες

Civiltech

Την ευκαιρία να διαγωνιστούν για χρηματικό έπαθλο αξίας 50.000 ευρώ και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους σε παγκόσμια κλίμακα θα έχουν επίδοξοι επιχειρηματίες από τον κλάδο της ενέργειας, της κινητικότητας και των έξυπνων τεχνολογιών. Πρόκειται για το διαγωνισμό PowerUp!, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τον οποίο διοργανώνει η InnoEnergy.

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο του τελικού, οι νικητές του διαγωνισμού έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Highway®, το αναγνωρισμένου κύρους πρόγραμμα της InnoEnergy που βοηθά στην εξέλιξη επιχειρηματικών ιδεών και σχεδίων και στην προσαρμογή τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Highway® προσφέρει σε επίδοξους επιχειρηματίες επένδυση ύψους 150.000 ευρώ, καθώς και μια ευρύτερη υποστήριξη στην ανάπτυξη προϊόντος, στην προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και στη δημιουργία της επιχειρηματικής ομάδας, καθώς και στην πρόσβαση σε διεθνείς πελάτες.

Στην έκδοση αυτή θα υπάρξει μια νέα τιμητική διάκριση, σε συνέχεια της έκθεσης "Clean Air Challenge", που παρουσιάστηκε από την InnoEnergy τον Οκτώβριο του 2018 στις Βρυξέλλες. Αυτή η διάκριση θα απονεμηθεί στην startup εκείνη, της οποίας η λύση θα συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους.

Με κάθε έκδοση του διαγωνισμού, ο αριθμός των συμμετεχόντων διπλασιάζεται. Το 2018, η InnoEnergy έλαβε πάνω από 300 πιθανούς υποψηφίους, ενώ η εκτίμηση για τις εγγραφές, για την έκδοση του 2019, που λήγουν στις 11 Μαρτίου, είναι ότι θα σημειώσουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί τόσο σε κλίμακα όσο και σε ποιότητα. Οι αιτήσεις με έτοιμο πρωτότυπο αυξήθηκαν δραματικά από 28 πρωτότυπα το 2016 σε 120 το 2018. Η ίδια αύξηση παρατηρείται και στις αιτήσεις με λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία (από 19 σε 93 αντίστοιχα).

«Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται κάθε χρόνο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι startup που κάνουν αίτηση έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους έργα σε προηγμένο στάδιο ανάπτυξης, καταδεικνύουν την αυξημένη αναγνώριση και το αυξανόμενο κύρος του διαγωνισμού. Το PowerUp! ανοίγει τις πόρτες στην ανάπτυξη για θαρραλέους πρωτοπόρους από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο διεθνές μας δίκτυο επιχειρηματικών εταίρων. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αυτό μπορούν να δουν αυτά τα οφέλη», εξηγεί ο Jakub Miler, Διευθύνων Σύμβουλος της InnoEnergy Κεντρικής Ευρώπης.

Ιδιαίτερα επιθυμητές λύσεις - προϊόντα ή υπηρεσίες - στον διαγωνισμό περιλαμβάνουν έργα στους τομείς της ενέργειας, της κινητικότητας, του καθαρού αέρα, της θέρμανσης, του cleantech και των έξυπνων τεχνολογιών. Οι startup που περνούν το στάδιο της αίτησης θα κληθούν να συμμετάσχουν σε bootcamps που διοργανώνονται από αναγνωρισμένους Ευρωπαίους επιχειρηματικούς συμβούλους. Αυτά τα εργαστήρια θα προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους εθνικούς τελικούς και τον Μεγάλο Τελικό, όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ειδικούς. Ο νικητής θα επιλεγεί στις 21 Μαΐου στην Κρακοβία κατά τη διάρκεια του Impact'19 - ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της KiNNO Consultants ltd και manager του HUB της InnoEnergy σε Ελλάδα και σε Κύπρο, τόνισε: «Χρόνο με τον χρόνο έχουμε δει το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό αλλά και το επίπεδο των αιτήσεων που λαμβάνουμε να αυξάνονται σημαντικά. Στοιχεία που καταδεικνύουν την ωρίμανση του οικοσυστήματος της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Νικήτρια startup στον διαγωνισμό PowerUp! το 2018 ήταν η Zubax Robotics από την Εσθονία, η οποία παρουσίασε μια λύση για τη δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε μελλοντικές λύσεις κινητικότητας.

Λεπτομερείς όροι συμμετοχής, έντυπο αίτησης και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση www.powerup.innoenergy.com.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 11 Μαρτίου 2019.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 18:49, 12/02/2019
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL