Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα γίνει πιο ανταγωνιστική από τη χερσαία

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα γίνει πιο ανταγωνιστική από τη χερσαία

Η αιολική ενέργεια από χερσαίες εγκαταστάσεις είναι σήμερα μία από τις φθηνότερες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας. Ωστόσο, χωρίς κάποια σημαντική αλλαγή στους περιορισμούς σχεδιασμού, η συμβουλευτική Cornwall Insight εκτιμά ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι πιθανό να ξεπεράσει τη χερσαία ως πηγή φτηνής ανανεώσιμης ενέργειας σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Ο τομέας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έχει σημειώσει σημαντικές καινοτομίες τελευταία, όπως οι υψηλότερες ανεμογεννήτριες με μακρύτερες λεπίδες, που τις επιτρέπουν να προσλαμβάνουν περισσότερο άνεμο.

Η εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία εκτιμά ότι η αλλαγή σκυτάλης θα λάβει χώρα το 2028. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στο κόστος κεφαλαίου ανά τεχνολογία, το σταθερό και μεταβλητό λειτουργικό κόστος, και τους παράγοντες γεωγραφικής τοποθέτησης, όπως οι απώλειες μετάδοσης και τα τέλη σύνδεσης.

«Η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης με τη χερσαία αιολική να αντιμετωπίζει την πραγματική προοπτική να ξεπεραστεί από την υπεράκτια ως η φθηνότερη πηγή καθαρής ισχύος στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Τομ Έντουαρντς, αναλυτής της Cornwall Insight.

«Οι βελτιώσεις στην υπεράκτια τεχνολογία είναι συνεχόμενες και η αύξηση του μεγέθους των ανεμογεννητριών έχει σημαντική επίδραση. Με μοντέλα 8 μεγαβάτ να αναπτύσσονται επί του παρόντος, καθώς και μεγαλύτερα μοντέλα 10 και 12 μεγαβάτ υπό ανάπτυξη, είναι αναπόφευκτο να μειωθεί περαιτέρω το κόστος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον 'Εντουαρντς, για να συμβαδίσει η ανάπτυξη της χερσαίας αιολικής παραγωγής με την υπεράκτια, θα πρέπει να χαλαρώσουν οι περιορισμοί σχεδιασμού και το ρυθμιστικό πλαίσιο στα έργα στην ξηρά. Αυτό θα ωφελήσει τους καταναλωτές με φθηνότερη καθαρότερη ενέργεια και θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις στην επίτευξη των στόχων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αναφέρει ο αναλυτής.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:21, 17/02/2019
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL