Βρετανία: Στόχος το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας να παράγεται από υπεράκτια αιολική ενέργεια

Βρετανία: Στόχος το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας να παράγεται από υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Βρετανία σχεδιάζει να παράγει το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας της από υπεράκτια αιολικά πάρκα μέχρι το 2030, καθώς και να ενισχύσει την αξία των εξαγωγών αιολικών υπηρεσιών και εξοπλισμού στις 2,6 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η Βρετανία, η οποία στοχεύει στην άνοδο της βιομηχανικής της παραγωγικότητας καθώς αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μεγαλύτερη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον κόσμο, με σχεδόν 40% της παγκόσμιας ισχύος. Η αιολική ενέργεια κάλυψε το 17% των βρετανικών αναγκών σε ενέργεια το 2018.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν 250 εκατομμύρια λίρες στην επέκταση της παραγωγής εξοπλισμού αιολικής ενέργειας, ώστε το 60% του εξοπλισμού για τα βρετανικά υπεράκτια αιολικά έργα να παράγεται στην εγχώρια αγορά μέχρι το 2030.

Η Κλαιρ Πέρι, υπουργός Καθαρής Ανάπτυξης και Ενέργειας της χώρας, δήλωσε ότι το σχέδιο θα βοηθήσει τις παράκτιες κοινότητες και θα διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των ειδικευμένων θέσεων εργασίας στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία σε 27.000 έως το 2030.

Η Βρετανία διαθέτει πλέον συνολική ισχύ 20 γιγαβάτ από αιολική ενέργεια, με το μερίδιο της ενέργειας από υπεράκτια έργα να ανέρχεται σε 8 γιγαβάτ. Η υπεράκτια δυναμικότητα αναμένεται θα φτάσει τα 30 γιγαβάτ έως το 2030, στα πλαίσιο του σχεδίου.

Η χώρα διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο, ισχύος 659 μεγαβάτ, με 87 ανεμογεννήτριες, μερικές από τις οποίες μπορούν να παράγουν 8,25 μεγαβάτ η κάθε μία.

Η Βρετανία σκοπεύει να κλείσει τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα έως το 2025, καθώς επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η αποτυχία ορισμένων σχεδίων πυρηνικής ενέργειας ενθάρρυνε επίσης την εστίαση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, αν και η Greenpeace επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει ακόμα αρκετά, λέγοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται τουλάχιστον 45 γιγαβάτ υπεράκτιας παραγωγής έως το 2030.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:31, 11/03/2019
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL