Νέος κύκλος αδειών αγροτικών φωτοβολταϊκών

Νέος κύκλος αδειών αγροτικών φωτοβολταϊκών

Σε έναν νέο κύκλο αδειοδοτήσεων φωτοβολταϊκών έως 100 kW για κατ' επάγγελµα αγρότες µε αυξηµένες ταρίφες ανά κιλοβατώρα σε σχέση µε τις σηµερινές, προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύµφωνα µε τα όσα µετέφεραν εκπρόσωποί του στα περιθώρια της Agrothessaly.

Η κίνηση αυτή αφορά πώληση όλης της παραγόµενης ενέργειας στο δίκτυο και όχι αυτοπαραγωγή µε ενεργειακό συµψηφισµό (net-metering), ενώ προγραµµατίζεται να µπει και µία σταθερή τιµή ανά κιλοβατώρα, την ώρα που µέχρι σήµερα οι αγρότες αλλά και άλλα φυσικά πρόσωπα λάµβαναν για αποδόσεις έως 100 kW τιµή 7,3 ευρώ την κιλοβατώρα. Ενώ, για αποδόσεις έως 500 kW η τιµή είναι στα 6,6 ευρώ.

Υπενθυµίζεται ότι στα φωτοβολταϊκά αν οι αγρότες έµπαιναν στο ειδικό καθεστώς που προβλέπεται για αυτούς η τιµή δεν είναι σταθερή και ορίζεται µε βάση τη χρονολογία στην οποία έκαναν την επένδυση. Αυτό που συζητείται είναι η σταθερή τιµή της κιλοβατώρα να µπει κοντά στα 10-12 ευρώ, ωστόσο είναι κάτι ακόµα πολύ πρόωρο για να βγουν ασφαλή συµπεράσµατα, την ώρα που µάλιστα διανύουµε και προεκλογική περίοδο.

∆ιορθώσεις στο new deal

Εν τω µεταξύ, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης από το βήµα της Βουλής προανήγγειλε πως θα υπάρξουν «διορθώσεις» στην οριζόντια (µη παραµετροποιηµένη) µείωση τιµών σε βάρος των αγροτών, που κατασκεύασαν τα φωτοβολταϊκά τους πάρκα το 2011 και 2012.

Όπως είπε, «τώρα που έχουν δηµιουργηθεί προϋποθέσεις -έχουµε ένα πλεονασµατικό ΕΛΑΠΕ, έχουµε καταργήσει τη χρέωση του προµηθευτή και το τέλος λιγνίτη και µας δίνεται η δυνατότητα να διορθώσουµε µικροαδικίες που υπήρχαν στο new deal- είµαστε ανοιχτοί σε συζήτηση. Και ελπίζουµε ότι σύντοµα θα µπορέσουµε να βρούµε µια λύση στα προβλήµατα που παρήγαγε το new deal».

agronews.gr

Θέλω προσφορά για φωτοβολταϊκά
(net metering, συντήρηση, αυτόνομα κλπ)

B2Green
By B2Green.gr 18:57, 11/03/2019
Thermal Drones
Kostal Solar
1st International Biogas Conference
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL