Η Παγκόσμια Τράπεζα στηρίζει την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Παγκόσμια Τράπεζα στηρίζει την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα για την ταχεία υιοθέτηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διεθνής Εταιρεία Χρηματοδότησης (IFC), ένα χρηματοοικονομικό ινστιτούτο που αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα βοηθήσουν τις αναδυόμενες αγορές να εκτιμήσουν το εγχώριο δυναμικό αιολικής ενέργειας και θα παράσχουν τεχνική βοήθεια για την ανάπτυξη ενός αριθμού έργων που είναι έτοιμα για επένδυση.

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες επενδύσεις, ή το 8% των νέων παγκόσμιων επενδύσεων στην καθαρή ενέργεια, και το ποσοστό αυτό προβλέπεται να αυξηθεί δραματικά, ενώ περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να επενδυθούν σε υπεράκτια αιολικά έργα μέχρι το 2030.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, σε συνεργασία με την IFC, ξεκίνησε το πρόγραμμα αρχικού ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, χάρις στη χορήγηση 20 εκατομμυρίων λιρών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη στήριξη των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και την υλοποίηση περιβαλλοντικά βιώσιμων ενεργειακών λύσεων σε αυτές.

Η υπεράκτια αιολική βιομηχανία έχει αυξηθεί σχεδόν κατά πέντε φορές από το 2011, με 23 γιγαβάτ ισχύος εγκατεστημένα στο τέλος του 2018 και μεγάλο αριθμό προγραμματισμένων έργων στην Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νέο πρόγραμμα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για χώρες με ισχυρούς υπεράκτιους αιολικούς πόρους, όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Ινδία, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αφρική, η Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ. Ο υπεράκτιος αιολικός τομέας μπορεί επίσης να προσφέρει πρόσθετη καθαρή παραγωγική ικανότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες με πληθυσμούς που ζουν χωρίς σταθερή πρόσβαση σε ηλεκτρισμό.

«Ο υπεράκτιος αιολικός τομέας είναι μια καθαρή, αξιόπιστη και ασφαλής πηγή ενέργειας με τεράστιες δυνατότητες μετατροπής του ενεργειακού μείγματος σε χώρες που έχουν μεγάλους αιολικούς πόρους», δήλωσε ο Ρικάρντο Πουλίτι, Επικεφαλής Ενέργειας και Εξόρυξης στην Παγκόσμια Τράπεζα. «Είδαμε να λειτουργεί στην Ευρώπη - τώρα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την παγκόσμια εμπειρία για την κλιμάκωση των υπεράκτιων αιολικών έργων στις αναδυόμενες αγορές», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:56, 13/03/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL