Κέντρο καινοτομίας σχεδιάζει το ΕΤΕΑΝ

B2Green avatar
10:10, 14/03/2019
Business > Green Business > Νέα

Κέντρο καινοτομίας σχεδιάζει το ΕΤΕΑΝ

Civiltech

Ένα νέο κέντρο καινοτομίας με συμβουλευτικό κατά κύριο λόγο ρόλο σχεδιάζει το ΕΤΕΑΝ (Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης), με στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων. Τα σχέδια ωστόσο δεν αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα αφού όπως διευκρινίστηκε θα χρειαστεί το ΕΤΕΑΝ να μετασχηματιστεί σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, μία διαδικασία που ίσως ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στα νέα αυτά σχέδια αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, Αντώνης Γεωργακάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του χρηματοδοτικού προγράμματος Business Innovation Greece, το οποίο αποτελεί μία δράση με κονδύλια από τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν για την ενίσχυση των καινοτόμων ελληνικών εταιρειών.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργακάκης, στόχος του κέντρου θα είναι να εξετάζει κατά πόσον οι επιχειρήσεις που αιτούνται χρηματοδότησης έχουν καινοτόμες ιδέες για τις οποίες αναζητούν κεφάλαια και θα λειτουργεί συμπληρωματικά και προς το ΤΑΝΕΟ.

Το εγχείρημα κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό, αφού οι δύο οργανισμοί θα μπορούσαν να καλύψουν την έλλειψη κεφαλαίων που καταγράφεται για επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, που βρίσκονται στη φάση scale up, κενό το οποίο παρατηρείται εδώ και καιρό στο ελληνικό σύστημα καινοτομίας. Να σημειωθεί ότι τα funds του Equifund έχουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν και startups και πολύ μεγάλα projects. Δηλαδή, μπορούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις έως 1-2 εκατ. ευρώ ή σε επενδύσεις από 8-9 εκατ. ευρώ και πάνω, αδυνατώντας ωστόσο να καλύψουν το ενδιάμεσο στάδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιτυχημένες επιχειρήσεις που φτάνουν σε αυτή τη φάση επιλέγουν συνηθέστερα να εγκαταλείψουν την χώρα για να βρουν την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Η έλλειψη scale up επιχειρήσεων έχει απασχολήσει όλους όσους παρακολουθούν και στηρίζουν το οικοσύστημα γι αυτό και η Eurobank προσφάτως αποφάσισε να εμπλουτίσει το egg με μια νέα πλατφόρμα που περιλαμβάνει εργαλεία για εταιρείες που βρίσκονται σε αυτό ακριβώς το στάδιο.

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:10, 14/03/2019
Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL