Αφαλάτωση Μαλεβιζίου: 6.000 κυβικά πόσιμου νερού άριστης ποιότητας καθημερινά με σκοπό την ύδρευση

Αφαλάτωση Μαλεβιζίου: 6.000 κυβικά πόσιμου νερού άριστης ποιότητας καθημερινά με σκοπό την ύδρευση

Το Μαλεβίζι αποκτά την μεγαλύτερη στην Ελλάδα μονάδα αφαλάτωσης

Αυτό το έργο, μαζί με το σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων και τα «έξυπνα» ρολόγια ύδρευσης οδήγησαν στη μείωση της τιμής του νερού κατά 20%.

Το έργο κατασκευής της τεράστιας δεξαμενής της 2ης μονάδας αφαλάτωσης του Αλμυρού, χωρητικότητας 1.000 κυβικών, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών του Δήμου Μαλεβιζίου, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες στον προβλεπόμενο χρόνο. Ένα έργο που έρχεται να προστεθεί στην 1η μονάδα αφαλάτωσης που λειτούργησε το 2014 και το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου και της Αμμουδάρας, της Ροδιάς, του Παλαιόκαστρου, του Μαδέ, της Λυγαριάς και της Αγίας Πελαγίας, χειμώνα – καλοκαίρι με 6.000 κυβικά πόσιμου νερού άριστης ποιότητας, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Μαλεβίζι.

Ο προϋπολογισμός της 2ης μονάδας μαζί με τα δίκτυά της, ανέρχεται στο ποσό των 3.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η νέα μονάδα θα παράγει 3.000 κυβικά νερού ανά ημέρα, με δυνατότητα αύξησης. Τα δε δίκτυα που κατασκευάστηκαν, έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και μελλοντικές επεκτάσεις μέχρι και για 15.000 κυβικά νερού / ημέρα, με απλή προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η ανάδοχος εταιρεία, έχει αναλάβει να συντηρεί και να λειτουργεί την μονάδα με σταθερή τιμή για 5 έτη στα 0,16 € / m3 και με δεσμευτική κατανάλωση ενεργείας στην 1 kwh / m3, ενώ οι μονάδες αφαλάτωσης του Δήμου Μαλεβιζίου, αποτελούν το μεγαλύτερο εγκατεστημένο συγκρότημα αφαλάτωσης με σκοπό την ύδρευση στην Ελλάδα και το σημαντικότερο έργο του νόμου Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Στο μέγα πρόβλημα της λειψυδρίας, εγκαίρως προνοήσαμε και από το 2014 λειτουργήσαμε την πρώτη μας μονάδα αφαλάτωσης, ενώ σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε σε λειτουργία και την δεύτερη μονάδα μας. Με αυτές τις μονάδες, λύσαμε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης, χειμώνα – καλοκαίρι, στον Δήμο μας.

Πρόκειται για ένα έργο που μας κατατάσσει στην κορυφή των δήμων όλης της Ελλάδας στον τομέα, ένα έργο που έλυσε το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα των ημερών μας και που μαζί με το σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων και τα ασύρματα, «έξυπνα» ρολόγια ύδρευσης μας επέτρεψαν να μειώσουμε και την τιμή χρέωσης του νερού κατά 20%.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππο Σαββάκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Ντουλάκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. τον Διευθυντή Γιώργο Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., όπως επίσης και όλους τους συνεργάτες μου για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα. Θα ήθελα επίσης για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματέα κ. Ε. Φωτονιάτα και τον γενικό Δ/ντη του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ν. Μαμαλούκα για την συμβολή τους στο σημαντικό αυτό έργο».

Τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη συνόδευαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππος Σαββάκης και Γιάννης Ντουλάκης αντίστοιχα και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός.

neakriti.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:37, 14/03/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL