Ισορροπία στο real estate της Θεσσαλονίκης

Ισορροπία στο real estate της Θεσσαλονίκης

Την εκτίμηση ότι η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης έχει πλέον ισορροπήσει, μετά την ιδιαίτερα δύσκολη τετραετία 2012-2015, όταν οι αξίες κατακρημνίστηκαν, διατύπωσε σήμερα ο Δημήτρης Τζιβράς, γενικός διευθυντής του τοπικού παραρτήματος της Atria Property Services, μέλους του ομίλου CBRE, μιλώντας στο 2ο συνέδριο "Prodexpo North".

Πρόσθεσε, ότι οι τιμές έχουν αργά αλλά σταθερά ανέβει από τα χαμηλότερα επίπεδά τους σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, ενώ έκανε λόγο για υψηλή ζήτηση για επενδύσεις σε ξενοδοχεία, αλλά και σε κατοικίες, με την προοπτική της μετατροπής τους σε καταλύματα που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση.

Κατά τον κ. Τζιβρά, παρατηρείται ακόμη αύξηση ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη ιδιωτικών φοιτητικών εστιών, σε περιοχές με εύκολη πρόσβαση στα δύο πανεπιστήμια του κέντρου της πόλης - δηλαδή στις γειτονιές κοντά στην πανεπιστημιούπολη, ή στους μελλοντικούς σταθμούς του Μετρό. Επιπλέον, οι μεγάλες επενδύσεις στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, η προοπτική λειτουργίας του Μετρό, ακόμη και το Μουσείο Ολοκαυτώματος, έχουν τη δική τους θετική επίδραση στην αγορά ακινήτων.

Λιμάνι

Ως προς το λιμάνι, ο κ.Τζιβράς, επισήμανε ότι η ιδιωτικοποίησή του και η πρόσφατη έναρξη των υποχρεωτικών επενδύσεων φέρνει θετικές προοπτικές, καθώς δημιουργεί ανάγκη και ζήτηση για βιομηχανικά ακίνητα και logistics. Από την τάση αυτή αναμένεται να ωφεληθεί περισσότερο η Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου, λόγω των καλών ήδη υφιστάμενων υποδομών.

Το αεροδρόμιο

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο και τον τερματικό σταθμό 2, επισήμανε ότι αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση στην πειροχή και κατ΄επέκταση να υπάρξει άνοδος της ζήτησης για τουριστικά ακίνητα σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή. Για το Μετρό επισήμανε ότι υπάρχει άνοδος της ζήτησης στον άξονα των δύο γραμμών (βασική και επέκταση προς Καλαμαριά), και ενίσχυση της ζήτησης για αγορά κατοικίας στα ανατολικά, ενώ προβλέπεται άνοδος σε ό,τι αφορά τα γραφεία και τα τουριστικά ακίνητα στην οδό Εγνατία.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 18:28, 21/03/2019
Sto Therm
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL